Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: Açıköğretim Fakültelerinde Yenilik Yolunda

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: Açıköğretim Fakültelerinde Yenilik Yolunda

haber haber - - 2 dk okuma süresi
31 0

Yükseköğretim Vizyonu Toplantısı’nda Açıklamalar

Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Konferans Salonu’nda düzenlenen “2030’a Doğru Yükseköğretim Vizyonu Toplantısı”na katılan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, açıköğretim fakültelerinde önemli değişiklikler yapacaklarını açıkladı.

Açıköğretim Fakültelerinde Yeniden Tasarım

Prof. Dr. Erol Özvar, yapmış olduğu konuşmada açıköğretim fakültelerinin artık sadece örgün eğitimin alternatifi olmayacağını belirterek, bu fakültelerin hayat boyu öğrenmeyi destekleyen bir yapıya dönüşeceğini vurguladı. Açıköğretim fakültelerinin, çalışan bireylerden üniversiteye gidemeyen kişilere ve becerilerini geliştirmek isteyen vatandaşlara destek olacak şekilde yeniden tasarlanacağını ifade etti.

Hayat Boyu Öğrenme Çerçevesinde Yeni Programlar

Özvar, açıköğretim fakültelerinin kontenjanlarının ve program yelpazesinin genişletilerek hayat boyu öğrenme prensibine uygun hale getirileceğini söyledi. Bu sayede açıköğretim, bireylerin beceri ve yetkinliklerini artırmalarına destek olacak, öğrenmeyi sadece belirli bir dönemle sınırlamayacak bir yapıya kavuşacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın açıklamaları, Türkiye’de yükseköğretim alanında yapılacak önemli değişikliklerin ve gelişmelerin habercisi olarak dikkat çekti. Açıköğretim fakültelerinin bu yeniden yapılandırma sürecinin, geniş kitlelere eğitim imkanı sunacak bir perspektifle ele alınması, ülkenin eğitim vizyonunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlgili Yazılar