Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Vladimir Zelenski’den açıklama

Vladimir Zelenski’den açıklama

admin admin - - 1 dk okuma süresi
11 0

Zelenski, Avrupa Yayın Birliği’nin sağladığı röportajda, Ukrayna PBC Haber Müdürü Angelina Kariakina, Çekya Televizyonu Uluslararası Baş Muhabiri Michal Kubal ve Fransız televizyonunun sorularını yanıtladı. Çekya Televizyonu CT24’ün internet sitesinde yer alan röportaja ait metinde, Zelenski, Rusya ile savaşın başlama gerekçesini oluşturan ayrılıkçı bölgeler konusunda önemli bir adım attı. Metine göre Zelenski, barış görüşmelerinde Ukrayna’nın durumu sorulunca şu açıklamayı yaptı:

Zelenski, röportajda Rusya Devlet Başkanı Putin ile ayrılıkçı ve geçici işgal edilen bölgeleri görüşmede hazır olduğunu belirtirken şöyle konuştu:

“Rusya Devlet Başkanı ile ilk görüşmemde, işgal altındaki topraklarla ilgili bu güncel ve bizim için önemli konuları tartışmaya hazırım. Ama kararın bu toplantıda verilmeyeceğinden eminim. Çünkü, size karşı tamamen dürüst olmam gerekirse, güvenlik garantisi konuları anayasa değişiklikleri anlamına gelir. Ve bunun hakkında konuşursak her halükarda sadece Başkan tarafından karar verilmeyecek. Bu oldukça uzun bir süreç. Hem Ukrayna Parlamentosu (Rada) hem de Ukrayna halkı karar verecek”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir