Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Bingölde Kullanımı Artan Metamfetamin (Met)’e Ünlü İş Adamından Uyarı

Bingölde Kullanımı Artan Metamfetamin (Met)’e Ünlü İş Adamından Uyarı

admin admin - - 4 dk okuma süresi
8 0


Son dönemlerde ülke genelinde ölümcül olarak bilinen metamfetamin adlı uyuşturucu maddeye yönelik bir çok siyasi, iş insanları tepki amaçlı paylaşımlar yapıyorlar. Bunların yenisine hayır sever iş adamı Fatih Bayantemur’da eklendi. Bingölde vatanseverliği yüksek bir insan olarak bilinen Reis lakaplı, yaptığı yardımlar nedeni ile bilinen sevilen iş adamı Fatih Bayantemur sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda bu ölümcül maddenin başta Türkiye’nin bir çok ilinde olmak üzere Bingöl ilindede kullanımının yaygınlaştığını ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini paylaştı. İşte bayantemur’un o paylaşımları ;

‘ Kıymetli Dostlarım. Üzülerek bahsetmek istiyorum ki; son zamanlarda İlimiz Bingöl’de kullanımı oldukça yaygınlaşan Metamfetamin ( met, kristal ) adlı tehlikeli ve ölümcül uyuşturucu maddesi esirine düşen kardeşlerimiz bulunmaktadır. Dünya tarihinde en tehlikeli ve insan sağlığını çok kısa sürede bozarak ölümüne sebep olmaktadır. Şahsım geçmiş yıllarda ilimizde yaygınlaşan Şeker olarak tabir edilen Ekstazi’nin gençler arasında yaygınlaştığını bunun önüne geçilmesi gerektiğini belirtmiştim. Çocuğunun cebinde bunlardan bulanlar çocukları ile özel olarak ilgilensin demiştim. Daha sonra da çok yakın arkadaşlarım ile birlikte bu uyuşturucu maddeyi temin edip genç kardeşlerimizi zehirleyen torbacılara yaptığımız ağır baskılar sonucunda kısmende olsa popülerliliğini ilimizden yok etmiştik. Hatta şuanda bu uyarıcı hapı ilimizde bulamadığı için şahsıma karşı nefret taşıyan uyuşturucu bağımlıları bulunmaktadır. Bu tür uyuşturucu madde bağımlıları ve torbacıları ile de başlattığım bu savaşta yaşadığımız sorunlarda ayyuka çıkmıştı. Şimdi de bu uyuşturucu maddelerden en tehlikelisi ilimizde oldukça popüler bir yer edinmiş durumdadır. Bunun en büyük sebebinin ilimize dışarıdan okul okumaya gelen üniversite gençlerinin olduğunu düşünmekteyim. Dışarıdan ilimize geldikleri vakit kolay taşınan ve saklanan bu maddeyi getirdikleri ve diğer öğrencileri de bu ölümcül maddeye bulaştırdıklarını düşünüyorum. Tabii ki buna etken farklı faktörlerde vardır. Tüm Bingöl halkından bu uyuşturucu madde kullanımına dair tepki göstermesini, kolluk amirliklerinin bu konunun üzerine hızla gitmesini ve ilgili kurum ve tskların bu uyuşturucu maddenin zararlarının anlatımına dair organizasyonlar düzenlemesini önemle rica ediyorum. Aksi halde ortalıkda akıl ve ruh sağlığı yanı sıra fiziksel ciddi problemli insanların çoğalacağını bilmenizi isterim.

Eroinden daha kuvvetli bağımlılık yapan , Beyin kimyasını bozup depresyona yol açtığı herkesçe de bilinen dünyanın en tehlikeli uyuşturucu maddesi olan Metamfetamin bir an önce başta Türkiye’den olmak üzere Bingöl ilinden acilen bulunamaz hale getirilmelidir. Ben ve arkadaşlarımda bu konunun takipçisi olup bu maddenin torbacılığını yapan şahıslar ile geçmişte ekstazi satıcılarına yaptığımız gibi tavrımızı sert bir şekilde göstereceğiz. Sizlerinde bu konuya özen göstereceğinizi düşünüyorum. Hepinizi rabbime emanet ediyorum’ dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir