Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan kritik açıklamalar

Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan kritik açıklamalar

admin admin - - 2 dk okuma süresi
12 0

Bilim Kurulu, Türkiye’nin aşı tedariki ve aşılama takvimi ile kademeli normalleşme başlıklarıyla toplandı. Kritik toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle;

“BİRLİKTE SALGINI SONA ERDİRECEĞİZ”

*Öncelikle vatandaşlarımıza vaka sayılarını önemli ölçüde düşüren kısıtlamalara ve tedbirlere gösterdikleri uyum için teşekkür ederim. Vaka sayılarındaki düşüşü kalıcı kılmak için gayretlerimiz devam edecek. Birlikte mücadele ederek başardık, birlikte mücadele ederek salgını sona erdireceğiz.

“1 HAZİRAN’DAN İTİBAREN 50 YAŞ VE ÜZERİ AŞILANACAK”

*Normalleşme döneminde kısıtlamaların giderek azalacağı ancak bireysel tedbirlerin öne çıkacağı ve yaygın aşılama ile güçlendirilmiş bir uygulama hedefliyoruz.

*1 Haziran’dan itibaren aşılama programımız hızlanmış olacak. Bu kapsamda 1 Hazirandan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır.

AŞI AÇIKLAMASI

*Aşı programımız ile ilgili bazı önemli konuları dikkatinize sunmak isterim. Salgının en can yakıcı olduğu günlerde ülkemiz tüm aşı adaylarını titizlikle inceleyerek Faz 3 çalışmalarının ülkemizde de yürütülmesi için gayret göstermiştir.

*Çalışması ülkemizde tamamlanan aşı adaylarından biri olan inaktif aşıyı ülkemize getirmek üzere 100 milyon doz aşı için anlaşmayı yapmıştık. Yaklaşık 30 milyon doz aşıyı da teslim alıp uyguladık.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir