Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Yapıda Mimarlık Hep Ön Plana Çıkar

Yapıda Mimarlık Hep Ön Plana Çıkar

admin admin - - 3 dk okuma süresi
10 0

Yapı çalışmalarında teorik ve teknik olarak mühendislik ve mimarlık hizmetleri birbirine karıştırılan noktalardır. İnşaat mühendisi, bir yapı projesinde projenin hazırlanması, sistemin tasarlanması, inşaatı ve denetimi gibi noktalar ile ilgilenir. Mimar ise yeni oluşturulacak, eski, değiştirilecek ve mevcut olanı geliştirecek projelerde çalışır.

Genel olarak bakıldığında, hem inşaat mühendisleri hem mimarlar benzer yapılara sahip olsa da bir mimar temel olarak estetik, kullanılabilir ve faydalı yapının ortaya çıkarılması için tasarım gerçekleştirir. Bu nedenle bir yapıda mimari çalışma her zaman daha fazla ön plana çıkar. Çünkü yapının görüntüsünü ve kalitesini projelendirin mimar, projeyi inşaat mühendisine teslim ettikten sonra mühendis ise yapının uygulama projesini hazırlayarak uygulamayı gerçekleştirir.

Aslında yapılarda ilk aşamadan son aşamaya kadar mühendisler ve mimarlar bir arada çalışır ve sonucu bir arada elde ederler. Örneğin, var olan bir villada mimar dekorasyon için planlamayı sağlarken, inşaat mühendisi bu planlamanın sağlam ve ne kadar uygulanır olduğunu göz önünde bulundurarak çalışmayı gerçekleştirir. Bu sayede proje sorunsuz bir şekilde tamamlanırken, mimari çalışma sonuçta estetiği ve kaliteyi ortaya çıkarır.

İyi Bir Mimarlık Ne Gerektirir?

Kişinin iyi bir mimar olabilmesi için elbette ki öncelikle mesleğinde iyi bir eğitim almış olması gerekir. Ancak her ne kadar iyi bir eğitimi bulunsa da mimarlık yapabilmek için sanatsal bakış açısına, estetik düşünceye ve ileri görüş gibi özelliklere sahip olmak gerekir. Çünkü bu özellikler bir mimarın hazırladığı proje de faydalı sonuçlar ortaya çıkarmasını sağlar.

İyi bir mimar, tasarım aşamasında var olan bir yapıyı veya yeni bir yapıyı çalışırken, sahip olduğu bu özellikleriyle faydalı ve özel olanı hazırlayabilir. MAB Mimari Yapı Ltd. Şti. gibi bir işletme bünyesinde çalışmalar hazırlanırken, bilgisayar üzerinde ve bizzat yerinde incelemeler yapılarak, uzun süreli ve detaylı bir çalışma yapılır. Hassasiyetlere sahip bir mimar en iyiyi hedefleyen bu çalışmalar ile gerçekten özel ve bambaşka yapıların elde edilmesini sağlar.

MAB Mimari Yapı Ltd. Şti. henüz 2020 yılında kurulmuş olmasına rağmen Mimar Mehmet Akif Biçer sayesinde bugün proje, modelleme, tadilat, yenileme, taahhüt ve dekorasyon hizmetleri gibi her konuda belirlenen ayrıntılar ile mimari çalışmalar sağlamaktadır. Yani iyi bir mimarinin elde edilmesi için geleceğe dönük adımlar atılarak, her zaman kalite ve memnuniyet amaçlanmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir