Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Bitcoin ( BTC ) Bozdurma , Bitcoin Bozdurma Yöntemleri ?

Bitcoin ( BTC ) Bozdurma , Bitcoin Bozdurma Yöntemleri ?

admin admin - - 6 dk okuma süresi
14 0

 

 

Bitcoin Bozdurma işlemi yani kripto para kullanıcılarının ellerinde bulunan bitcoin ( btc ) lerini gerçek real dünyada kullanılabilecek olan fiziksel paraya çevirme yöntemidir. Bitcoin sahipleri ellerinde bulunan kripto paraları, diğer bir çok dünya ülkesinde olduğu üzere maalesef şu ana kadar direk banka’lar aracılığı ile bozum işlemi yapıp nakit paraya ( fiziksel Paraya ) çevirememektedir. Bu sebepten ötürü kripto paraların ( btc ) henüz devlet makamları ve bankalar tarafından tanınamamış olmasıdır. Bundan dolayı bitcoin sahipleri faaliyetlerini çeşitli Exchange ( takas ) yada Kripto para borsaları aracılığı ile gerçekleştirmektedirler.  Bu makalemizde sizlere çeşitli bitcoin bozdurma yöntemleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Bitcoin  ( Btc ) Bozdurma Yöntemleri Nelerdir ? ;

  • Banka aracılığı ile bitcoin bozdurma yöntemi ( HAVALE, EFT veya SWİFT ) ; Bu yöntem şuanda ülkemiz üzerinde en yaygın olarak kullanılan bitcoin nakite çevirme şeklidir. Bu seçenekte bitcoin sahibi, mevcut olan bitcoin’i satın almak isteyen kullanıcı yada firma ile iletişime geçer. Anlık hesaplanan kur üzerinden yapılacak ticaretin tutarı olan TL, Usd yada Euro döviz birimlerinde tutarı Alıcı tarafından satıcıya banka aracılığı ile Havale, EFT veya Swıft olarak transfer edilir. Bu işlemlerde satın alacak olan kişinin uygulama şeklinde göre ödeme masrafı olan Havale veya EFT tutarı ya alıcı tarafından karşılanır veya satıcı tarafından karşılanarak ödeme satıcının vermiş olduğu banka hesap numarına gönderilir. Lakin alıcı ve satıcı aynı banka ile çalışıyor ise ödeme HAVALE ile yapılır. Havale ile banka üzerinden bitcoin bozdurma işlemi ortalama 1 – 5 dakika içerisinde gerçekleşir.. Eğer ki satıcı ile alıcak olan kullanıcı aynı banka hesabına sahip değil ise işlem EFT ile gerçekleşir. Eft ile banka üzerinden bitcoin bozdurma işlemi sadece mesai saatleri içerisinde yapılabilir ( Hafta içi hergün sabh 9:00, akşam 17:00 arasında ). Bankalara göre çeşitlilik göstererek, işlem süresi 30 dakika’ya kadar uzayabilmektedir. Bu seçenekler dışında eğer bitcoin’i satmak isteyen kişi yurtdışı kaynaklı bir banka hesabı kullanıyor ise ödeme Swift ile gerçekleşir. Swift İle banka üzerinden  bitcoin bozdurma işlemi 48 72  saat kadar sürebilmektedir.
  • Elden yani nakit ( cash ) olarak bitcoin bozdurma yöntemi ; Bu seçenek ülkemiz üzerinde genellikle fazla tutarda bitcoin ( btc ) bozdurmak isteyen bitcoin satıcılarının tercih ettikleri bir bozdurma yöntemdir, Bu faaliyeti kullanılmak istenmesindeki en büyük temek neden işlem tutarlılığının yanı sıra banka aracılığı ile fazla miktarda para gönderme işlemi yapılmamak istenmesidir. Bunun sebebini kısaca açıklamak gerekir ise, kullanıcılarında bildikleri gibi Türkiye’de bankayı aracı kullanarak gerçekleştirilen yüksek tutardaki transfer işlemlerinin Merkez bankası ( TCMB ) tarafından, yani devlet mercileri tarafından kontrol edilmesidir. Kesinlikle yapılan kripto para alışverişlerinde herhangi bir fatura, fiş yada benzeri bir makbuz kesilememektedir. Bu sebepten dolayı yüksek miktarlarda kripto para işlemleri elden yani nakit ( cash ) olarak yapılması daha uygun görünmektedir. Lakin bu hususta son günlerde Türkiye’de yaşanan bazı adli vakalardan  ötürü kullanıcıların bu işlemi yaparken dikkatli olmalarını site olarak tavsiye ediyoruz.İşlem güvenliğinden dolayı görüşmelerinizi mümkünse sadece banka şubeleri içerisinde yapmanızı tavsiye ediyoruz, bu şekilde yaşanan gasp ve benzeri olayların önüne geçeceğinizi düşünüyoruz, Bunların yanı sıra yaşanan  bazı sahte para olaylarını da sorunsuz bir şekilde atlatmış olursunuz.,

Bitcoin ( btc ) bozdurma işlemleri ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak ve hemen bitcoin bozdurmak için Web sitemizi ziyaret ederek ( Turkcoins.net ) Sitemiz üzerinde 7/24 Aktif olan Canlı destek hattımıza bağlanarak konusunda uzman Satış Temsilcilerimiz ile görüşme sağlayabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir