Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Goldman Sachs açıkladı

Goldman Sachs açıkladı

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0

 

Milyarlarca dolar değerindeki madenlere sahip olduğu düşünülen asteroidlerin işlenmesi ve gezegenimize getirilmesi yani uzay madenciliği pek çok şirketin şimdiden yatırım yaptığı bir alan. Goldman Sachs’in tahminine göre, uzay madenciliği dünyadaki her işten daha karlı bir sektör olacak.

Trilyonlarca dolar değerinde madenlere sahip olduğu düşünülen asteroidlerde yapılacak madencilik gezegenimizin ekonomisini kökten değiştirecek.

Tonlarca değerli maden içeren asteroitler, bilim insanları, uzay mühendisleri ve bilim kurgu yazarlarının ardından teknoloji milyarderlerinin de ilgisini çekmeyi başardı.

Goldman Sachs’in tahminine göre, uzay madenciliği dünyadaki her işten daha karlı bir sektör olacak.

Finans kuruluşuna göre, bu alana adım atan kişi veya kişiler gezegenimizin ilk trilyoneri olacak.

Bu alanda en kapsamlı çalışmayı yapan kuruluş Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA). NASA’nın uzay aracı göndererek üzerindeki değerli madenleri çıkarmak istediği asteroidin ekonomik değeri 10 bin katrilyon dolar.

NASA’nın bu hamlesi dünya ekonomisinin çökmesi anlamına gelebilir. Zira 10 kentilyon (10 bin katrilyon) dolar değerindeki 200 kilometre genişliğindeki asteroid dünya ekonomisinin tamamında daha değerli. Dünya ekonomisinin toplam değeri ise sadece 73.7 trilyon dolar.

Nikel, demir ve altın gibi değerli maddelere ev sahipliği yapan asteroide bir uzay aracı göndermek isteyen NASA henüz buradaki değerli maddeleri gezegenimize nasıl getireceğini bilmiyor.

NASA bu asteroide gözlem amacıyla 2023 yılında bir uzay aracı göndermeyi hedefliyordu. Kurum yeni bir açıklama yaparak fırlatmanın erkene alındığını duyurdu. NASA’dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu araç her şey yolunda giderse 2026 yılında hedefine ulaşacak.

Bugüne kadar bir gök taşından Dünya’ya sadece bir kez materyal getirilebildi. Japonya Uzay Ajansı’nın Hayabusa uzay aracı, 2010 yılında 25143 Itokawa asteoidinden Dünya’ya birkaç parça toz ulaştırabilmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir