Kırım’da Dron Saldırıları Lojistik Hattı Vuruyor Yakıt Kuyrukları Başladı

Kırım’da artan dron saldırıları lojistik hattı hedef alıyor. Ulaşım altyapısının vurulmasıyla bölgede yakıt sıkıntısı baş gösterdi ve benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kırım’da Dron Saldırıları Lojistik Hattı Vuruyor Yakıt Kuyrukları Başladı

Rusya’nın kontrolündeki Kırım Yarımadası’nda son günlerde artan dron saldırıları, bölgenin lojistik altyapısını hedef alıyor. Ulaşım hatları, yakıt sevkiyatı ve yük taşımacılığının vurulmasıyla birlikte Kırım’da yakıt sıkıntısı baş gösterdi ve benzin istasyonlarında uzun araç kuyrukları oluştuğu bildirildi.

Rusya-Ukrayna savaşında stratejik öneme sahip Kırım hattı, son dönemde artan dron saldırılarıyla yeniden gündeme geldi. Saldırıların yoğunlaştığı bölgelerde ulaşım altyapısı ve tedarik zincirleri doğrudan hedef alınıyor.

Lojistik Altyapı Hedefte

Rusya’nın atadığı yerel yetkililer, Kırım’da bir banliyö treninin Ukrayna dronuyla vurulduğunu açıkladı. Bu saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiği, üç kişinin ise yaralandığı belirtildi. Kırım’ın merkezi Simferopol’de düzenlenen farklı bir saldırıda ise üç kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Son dönemde Kırım ve çevresinde dron saldırıları öne çıkarken, Rusya’nın atadığı yetkililer Sivastopol’da hava savunma sistemlerinin çok sayıda Ukrayna dronunu engellediğini duyurdu. Bölgede yakıt taşıyan araçlar, yollar, demir yolu bağlantıları ve lojistik güzergahlar peş peşe saldırılara maruz kaldı.

Meduza’nın aktardığı bilgilere göre, Ukrayna dronları Rostov bölgesini Kırım’a bağlayan R-280 “Novorossiya” otoyolunda trafiği aksattı. Bölgede gıda taşıyan bir kamyonun mayına çarptığına dair görüntüler de gündeme geldi.

Tren ve Otobüs Saldırıları

Rusya’nın atadığı Kırım yöneticisi Sergey Aksyonov, Azovske’den Kerç’e giden bir banliyö treninin dronla hedef alındığını duyurdu. Bir gün önce ise Rusya kontrolündeki Donetsk bölgesinde Moskova-Simferopol hattındaki bir yolcu otobüsünün dronla vurulduğu bildirilmişti. Rusya’nın atadığı Donetsk yöneticisi Denis Puşilin, otobüs saldırısında sekiz kişinin öldüğünü, on bir kişinin ise yaralandığını belirtti.

Yakıt Sıkıntısı ve Sınırlamalar

Artan saldırıların ardından Kırım’da yakıt sıkıntısı yaşandığı bildirildi. Reuters’ın aktardığına göre, bölgedeki bazı akaryakıt istasyonlarında uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücüler benzin kısıtlamalarıyla karşı karşıya kalırken, bazı istasyonlarda yakıt bulunamadığı belirtildi.

Moscow Times’ın haberine göre, Kırım’ın önde gelen akaryakıt zincirlerinden TES, benzin kuponu dağıtımını askıya aldı. Bölgede AI-92 benzinde araç başına 20 litre sınırı getirildiği, bidonlara yakıt satışının ise yasaklandığı aktarıldı. Yerel yetkililer, yakıt sıkıntısının bir süre daha devam edebileceği uyarısında bulundu.

Yakıt kriziyle birlikte, Kırım’a uzanan kara koridorundaki saldırılar, ürün tedarikiyle ilgili endişeleri de artırdı. Bölgede akaryakıt, gıda ve temel ürünlerin taşındığı güzergahlarda zaman zaman kesintiler yaşandığı ve kara yolu trafiğinde güvenlik nedeniyle sınırlamalar uygulandığı belirtildi.

Benzer Haberler
Tayland Prensesi Bajrakitiyabha Mahidol Bangkok’ta Son Yolculuğuna Uğurlandı
Tayland Prensesi Bajrakitiyabha Mahidol Bangkok’ta Son Yolculuğuna Uğurlandı
İletişim Başkanı Duran’dan ABD-İran barış anlaşmasına ilişkin paylaşım
İletişim Başkanı Duran’dan ABD-İran barış anlaşmasına ilişkin paylaşım
İsrail Ramat David Hava Üssü Hasarını Doğruladı
İsrail Ramat David Hava Üssü Hasarını Doğruladı
İran: Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir
İran: Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir
ABD Başkanı Trump İran’a Sert Saldırı Sinyali Verdi Enerji Tesisleri Hedef Olabilir
ABD Başkanı Trump İran’a Sert Saldırı Sinyali Verdi Enerji Tesisleri Hedef Olabilir
Irak’ta Otobüs Kazası Yangınla Sonuçlandı 25 Kişi Hayatını Kaybetti
Irak’ta Otobüs Kazası Yangınla Sonuçlandı 25 Kişi Hayatını Kaybetti
Türkiye Gündemini Yakından Takip edin..
Copyright © 2025 Tüm hakları YÜKSELİŞ HABER 'da saklıdır.