Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. MUTLULUK ÇUBUĞU (PENİS PROTEZİ) NEDİR?

MUTLULUK ÇUBUĞU (PENİS PROTEZİ) NEDİR?

admin admin - - 2 dk okuma süresi
16 0

MUTLULUK ÇUBUĞU (PENİS PROTEZİ) NEDİR?

Sertleşme bozukluğu ya da erektil disfonksiyon tedavisinde ilk seçenek ağız yoluyla alınan ilaçlardır. İlaç tedavisinden fayda görülmediğinde ikinci tedavi seçeneği penis içine yapılan enjeksiyonlar ve vakum cihazlarıdır. Bir sonraki son tedavi seçeneği ise penis protezi (mutluluk çubuğu) takılmasıdır.

Penis protezleri, sertleşme bozukluğu olan erkeklerde son tedavi seçeneği olarak ameliyatla penis içine yerleştirilmek üzere silikondan üretilmiş malzemelerdir.

Penis Protezi Türleri Nelerdir?

Bükülebilir ve şişirilebilir olmak üzere iki tür penis protezi bulunmaktadır. Bükülebilir penis protezi, sürekli sert kalan ancak eğilip bükülme özelliği olan protezlerdir. Bu gruptaki protezler sürekli sert olmalarından dolayı doğallıktan uzaktır.

Şişirilebilir penis protezi ise şişirilip söndürülebilen bir mekanizmaya sahiptir. Bunlar iki parçalı ya da üç parçalı olabilir. Bu gruptaki protezler şişirilip indirilebilmesinden dolayı daha doğal bir özelliğe sahiptir. Ayrıca ileride gerekebilecek olası bir prostat ameliyatı ya da idrar yollarına yapılacak endoskopik girişimlerde kolaylık sağlar.

Penis protezi ameliyatı genel ya da bölgesel  (belden aşağı uyuşturma) anestezi ile yapılabilir. Penis protezinde amaç penisin sert hale geçmesini sağlamak ve penisin yukarıya doğru açılanmayı sağlamaktır. Penis protezi, penis boyunda ya da kalınlığında bir artış sağlamaz ve kişinin cinsel isteğini de direkt olarak artırmaz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir