Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Facebook CEO’sundan açıklama yapmasını bekliyorlar

Facebook CEO’sundan açıklama yapmasını bekliyorlar

admin admin - - 2 dk okuma süresi
8 0

ABD Federal Ticaret Komisyonu ve ülkenin 37 eyaletini temsil eden savcılar, 50 milyon kişiye ait verilerin nasıl bir politik danışmanlık şirketinin eline geçtiği konusunda Facebook’tan açıklama bekliyor.

ABD’deki bir numaralı tüketici hakları düzenleyici kurumu Federal Ticaret Komisyonu, hafta başında sıra dışı bir hamle yaparak Facebook hakkında soruşturma başlattığını duyurmuştu. Yalnızca tüketicilerin büyük çoğunluğunu etkileyen durumlarda harekete geçen kurum, “Facebook’un gizlilik yaklaşımı konusunda göz ardı edilemeyecek endişeler” bulunduğuna dikkat çekmişti.

Komisyonu takiben, 37 eyaletin savcıları bir araya gelerek Facebook’un üzerindeki baskıyı artırdı. Savcılar, Facebook’tan Cambridge Analytica isimli şirketin İngiltere ile ABD’deki seçimleri nasıl manipüle ettiği ve Facebook’un bu skandaldaki rolü konusunda detaylı açıklama beklediklerini duyurdu.

Eyalet savcıları tarafından imzalanan açık mektupta, “Gün yüzüne çıkan bu olay, Facebook’un politikaları ve uygulamaları hakkında ciddi soru işaretleri ortaya çıkardı. Kullanıcıların Facebook’a güvenebileceklerinden emin olmamız gerekiyor. Ortaya çıkan bu bilgiler, söz konusu bu güveni kırmıştır.” denildi.

ZUCKERBERG DURUŞMAYA ÇIKACAK

ABD ile Avrupa’daki resmi merciler, gizlilik konusunda Facebook ve CEO’su Mark Zuckerberg üzerindeki baskıyı artırıyor.

ABD Senatosu Yargıçlar Komitesi, 10 Nisan’da Zuckerberg’in yanı sıra Alphabet ve Twitter CEO’larını veri gizliliği konusunda tanıklık etmeye ve ifadede etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir