Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. 4. ÜSKÜDAR KİTAP FUARI AÇILIŞINA BÜYÜK İLGİ

4. ÜSKÜDAR KİTAP FUARI AÇILIŞINA BÜYÜK İLGİ

admin admin - - 8 dk okuma süresi
76 0

İstanbulluların vazgeçilmezi haline gelen 4. Üsküdar Kitap Fuarı Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın katılımıyla açıldı. Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Türk Sinemasının usta yönetmeni Semih Kaplanoğlu’nun onur konuğu olduğu açılışa binlerce Üsküdarlı katıldı.

“İnşallah Çamlıca Camii’nin Adı Recep Tayyip Erdoğan olacak”

“Kendi İstemeyecektir Ama Bastırmamız Lazım”

TBMM Başkanı Kahraman: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatı hep irfan yolunda yürümekle geçmiştir. Ve inşallah Çamlıca’daki camiin adı Recep Tayyip Erdoğan Camii olacak. Kendisi istemeyecektir ama bastırmamız lazım”

“Geçmişte İttihat Terakki denilen bela bizi perişan etti. Koca bir cihan devletini yok etti. Şimdi torunlarıyla uğraşıyoruz. Tarihi iyi bilmemiz lazım. Muhteşem bir geçmişimiz ve irfan hayatımız var. Kitap okunacak, kitap mahzun bırakılmayacak.”

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen:” Kitabın bu kadar yakıştığı deniz kokusu, kültür kokusu, tarih kokusu ve kitap kokusunun güzel bir armoni oluşturduğu başka bir şehir başka bir belde zannediyorum yok denecek kadar azdır. Üsküdar kitap fuarını yaşamak, kokusunu hissetmek lazım. Bu yıl en az 150 bin ziyaretçimizin olacağını tahmin ediyoruz.”

Binlerce okuru kitapla buluşturan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Üsküdar Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki fuarın açılışına, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, fuarın onur konukları 17. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Türk sinemasının değerli ismi, yönetmen Semih Kaplanoğlu, milletvekilleri, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve binlerce Üsküdarlı katıldı.

Kongre salonunda Üsküdarlı kitapseverlere seslenen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, kitap okumayı asla bırakmamak gerektiğini, kitabın, arkadaş ve dost olduğunu söyledi. Kahraman, geçmişte zorlu dönemlerin yaşandığını hatırlattı:

“Bir söz vardır, okumayan insan 20 yaşında da olsa yaşlanmıştır. Okuyan insan 80 yaşında olsa da gençtir. Okumayı bırakmamak lazım. Giderek okuyan bir toplum haline geldik. Bundan dolayı memnunuz. Bir müddet irfan hayatımız tatile çıktı. Tatile çıkartıldı. Çok sene kaybettik. Kitaplar yok oldu. Yenileri yazılana kadar epey bir zaman kaybı oldu. Geçmişte İttihat Terakki denilen bela bizi perişan etti. Koca bir cihan devletini yok etti. Şimdi torunlarıyla uğraşıyoruz. Tarihi iyi bilmemiz lazım. Muhteşem bir geçmişimiz ve irfan hayatımız var. Kitap okunacak, kitap mahzun bırakılmayacak. Üsküdar Belediyemizin yaptığı gibi kitap fuarları çoğalmalı. Yayınevleri desteklenmeli.“

“İnşallah Çamlıca Camii’nin Adı Recep Tayyip Erdoğan olacak”

“Kendi İstemeyecektir Ama Bastırmamız Lazım”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kitaba olan ilgisinin Milli Türk Talebe Birliği günlerinde de yüksek olduğunu söyledi:

“Milli Türk Talebe Birliği Kültür Müdürlerinden birisi de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dı. Hatta düzenlenen bir seminere katılarak sertifika da aldı. Numarası da 34’dü. Hayatı hep irfan yolunda yürümekle geçmiştir. Ve inşallah Çamlıca’daki camiin adı Recep Tayyip Erdoğan Camii olacak. Kendisi istemeyecektir ama bastırmamız lazım. Bu isim uygun değil mi sizce de?”

“Gemiyi Kaptanlar Değil Fareler Terk eder”

15 Temmuz darbe girişimi gecesine de değinen TBMM Başkanı İsmail Kahraman şunları söyledi:

“15 Temmuz’a gele kadar 16 tane gizli, açık darbe teşebbüsü vardı. 15 Temmuz’da 17’ncisini yaşadık. Türkiye yine ileriye doğru gidiyor hop önünü kesmek istediler. Ama kesemediler, kesemeyecekler. 17 sondur inşallah, daha yok. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ulaşamadım. Abdestimi aldım ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtım. Kaptanlar gemiyi terk etmez fareler terk eder. Ve en büyük kaptanımız bindi uçağa geldi İstanbul’a halkının yanındaydı. O gece meydanlar doldu.”

“Kitap Kokusu Türkiye’yi Saracak”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise açılıştaki konuşmasında Üsküdar’ın bir kültür şehri olduğunu söyledi:

“Kitabın bu kadar yakıştığı deniz kokusu, kültür kokusu, tarih kokusu ve kitap kokusunun güzel bir armoni oluşturduğu başka bir şehir başka bir belde zannediyorum yok denecek kadar azdır. Bizim bir sloganımız var Üsküdar’da nefes alan Üsküdar’a nefes vermeli. Bu güzel şehrimizde mademki nefes alıyoruz her birimizin bu güzel şehre katacağı çok değerler ve hizmetler olduğuna inanıyoruz. İşte bunlardan birisi bize göre en anlamlısı kitapla, yazıyla, yazarla, şairle, edebiyatçıyla, tarihçiyle ilim irfan erbabı büyüklerimizle, çocuklarımızla, gençlerimizle buluşturmak için düzenlediğimiz kitap fuarı bize göre en önemlisi ve en çok izinin kalacağı güzel bir organizasyondur.

“150 Bin Ziyaretçi Bekliyoruz”

Bu yıl kitap fuarımızda 100’ü aşkın yayınevi 250’nin üzerinde yazarımız okurlarıyla buluşacak. Adeta İstanbul’dan, Üsküdar’dan kitap kokusu bütün Türkiye’yi saracak diye düşünüyoruz. Üsküdar kitap fuarını yaşamak lazım. Bu fuarın kokusunu hissetmek lazım. Bu yıl en az 150 bin ziyaretçimizin olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü Üsküdar artık İstanbul’un en kolay ulaşılabilin meydanı, ilçesi haline gelmiştir. “

250’yi Aşkın Yazar Okuyucularla Buluşuyor

İlki 2015 yılında Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kitap fuarı, İstanbulluların ilgisiyle, her yıl daha da büyüyerek, İstanbul’un vazgeçilmezi haline geldi. Ziyaretçi ve katılımcı sayısı her yıl artan ve artık geleneksel hale gelen Üsküdar Kitap Fuarı, bu yıl 18 Şubat Pazar akşamına kadar, 9 gün süreyle, kitapseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Okur-yazar 4. Üsküdar Kitap Fuarı’nda buluşacak; birlikte, yenidünyalara kapı aralanacak. Edebiyattan sanata, spordan siyasete, tarihten düşünceye pek çok alanda etkinliğin gerçekleştirileceği fuar süresince İlber Ortaylı, Erhan Afyoncu, İhsan Süreyya Sırma, Nedim Şener, Ali Saydam, Serdar Tuncer, Leyla İpekçi, Semih Kaplanoğlu, Sibel Eraslan, Tarık Tufan, Yusuf Kaplan, Ercan Kesal, Ahmet Turgut, Beşir Ayvazoğlu, Ali Ural, Ayşe Kulin, Fatma Barbarosoğlu, Turan Kışlakçı, Taha Kılınç ve Talha Uğurluel gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 250’yi aşkın edebiyatçı, yazar ve gazeteci söyleşi / imza etkinliğinde okuyucularla buluşacak..

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir