Rezan Has Müzesi’nin geniş arkeoloji koleksiyonundan bir grup seçki, tarih ve sanat tutkunları ile bir araya geliyor. Toprağın sunduğu arkeolojik mirasın Rezan Has Müzesi’nde yer alan en seçkin örneklerinden bir grup, 31 Ekim 2018 tarihine kadar Rezan Has Müzesi’nde yer alacak.
İhtiyaçların, inanç ve bizzat yaşamın kendisinin belirleyip biçimlendirdiği ve geçmiş yaşam algıları ve hayata bakış açılarının ilk elden tanığı arkeolojik mirasın “Neolitik Dönem”den “Selçuklu Dönemi”ne kadar kısa bir öyküsü, Rezan Has Müzesi’nin özel mekânında ziyaretçisini bekliyor.
Anadolu’nun Neolitik Döneminden, yani yaklaşık 9 bin yıl öncesinden başlayarak sırasıyla Kalkolitik, Tunç, Demir, Yunan, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerine dek uzanan kesintisiz bir kronolojik izlemle sunulan geçmişin gündelik hayatından bir kesit; mutfak eşyaları, süs eşyaları, dini objeler, silahlar gibi objeler üzerinden geçmiş hayatlardaki sevinç, telaş, kaygı ve üzüntülerin aslında günümüzden pek de farklı olmadığını anımsatıyor.
Topraktan emanet aldığımız; korumakla ve geleceğe aktarmakla yükümlü olduğumuz, antik günlük yaşamın sessiz anlatıcıları ziyaretçisi ile buluşuyor. Yaklaşık 300 eserin yer aldığı Toprağın Mirası sergisi, 31 Ekim 2018 tarihine dek Rezan Has Müzesi’nde açık kalacak.