Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. ‘Alija’ İkinci Bölümü ile TRT1’de!

‘Alija’ İkinci Bölümü ile TRT1’de!

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0

Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı ‘Bilge Lider’ Alija İzetbegović’in hayat hikâyesini anlatan ‘Alija’ 6 Şubat Salı akşamı saat 20:00’de TRT1 ekranlarında olacak.

Yönetmenliğini Ahmet Imamović’in ve Ömer Gökhan Erkut’un üstlendiği, senaryosunu Ahmet Tezcan’ın yazdığı mini dizi “Alija”, ikinci bölümü ile 6 Şubat Salı akşamı saat 20:00’de TRT 1’de izleyiciler ile buluşacak.

“Alija”da; Alija İzetbegović’i Yurdaer Okur, eşi Halida İzetbegović’İ Görkem Yeltan, kızı Sabina İzetbegović’i Dilşad Çelebi, oğlu Bakir İzetbegović’i ise Berke Üzrek canlandırıyor. Çekimleri 110 günde tamamlanan mini dizinin bölümleri, Bosna Hersek’te Sarajevo, Mostar, Tarćin, Blagaj, Konjić ve Pocitelj gibi özel mekanlarda çekildi.

‘Alija’ Dizisinin İkinci Bölümünde İzleyiciyi Neler Bekliyor?

Mevcut rejim, Bosna Müslümanları için felaketler getirir. Artık Saraybosna o eski canlılığını yitirmiş, Osmanlı döneminin bütün renkleri birer birer solmaya başlamıştır. Halk yoksulluk içinde açlıkla karşı karşıyadır. Buna rağmen yöneticiler refahı yaşamaktadır. Halida ve Alija ise bu eşitsizliğin ve zulmün karşısında yer alırlar.

Alija mevcut rejimlerin geçersizliğini öne sürer ve dünyaya İslam’ı Doğu ve Batı arasında en doğru yönetim biçimi olarak önererek insanlara adeta üçüncü yol gösterir. Bu durum mevcut rejimi aşırı derecede rahatsız eder ve Alija Izetbegović ile 14 Arkadaşı İslam Cumhuriyeti kurmaya çalışmakla suçlanarak tutuklanırlar.

Artık Alija ve arkadaşları için sorgulanma, hararetli atışmaların yaşandığı ve hukuk dışı kararların alındığı bir mahkeme süreci başlar. Halida ve çocuklarının belirsiz bekleyişten yorulan kalplerini titreten tek bir soru vardır şimdi: Alija’ya kavuşabilecekler midir?

KÜNYE

Yapım: SANCAK MEDYA
Yapımcı: M. Hakan SANCAKTUTAN
Yönetmen: Ahmed IMAMOVIĆ (1.2.3. BLM) Ömer Gökhan ERKUT (4.5.6. BLM)
Senaryo: Ahmet TEZCAN
Oyuncular: Yurdaer Okur (Alija), Görkem Yeltan (Halida), Dilşad Çelebi (Sabina), Berke Üzrek (Bakir), Burak Poyraz (Genç Alija), Gamze Doğanoğlu (Genç Halida), Erdal Bilingen (Mustafa – Baba), Nihal Tercan (Hiba – Anne), Duygu Yürükçe (Lejla), Emrah Girgin (Yasminko), Volkan Özdaş (Mirsad), Yasemin Girgin (Arza), Baki Çiftçi (Hasan Biber),Ümit Olcay (Makas), Ergin Seçgin (Avdo), Nezih Işıtan (Milosević), Fatih Küçük (Ratko Mladić), Mehmet Çepiç (Radovan Karadcić)

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir