Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD ziyaretinde Türkiye’nin yatırım potansiyelini anlattı. Türkiye’nin küresel büyüme için güçlü bir bölgesel merkez olduğunu vurgulayan Bolat, doğrudan yabancı yatırımlardaki artışa dikkat çekti.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ABD ziyareti kapsamında New York’ta düzenlenen 19. Türkiye Yatırım Konferansı’na katıldıklarını bildirdi. Konferansta Türkiye ekonomisinin güçlü yapısı, yatırım fırsatları ve stratejik avantajlar ele alındı. Bakan Bolat, yeni iş birlikleri ve Türkiye’ye yatırım imkanlarının değerlendirildiğini belirtti.
Bakan Bolat, Türkiye’nin 86 milyonluk iç pazarı, stratejik konumu ve geniş ticaret ağıyla yatırımcılar için güvenilir bir üs olduğunu vurguladı. Gümrük Birliği, nitelikli insan kaynağı ve gelişmiş lojistik imkanlarının Türkiye’yi küresel büyüme için güçlü bir bölgesel merkez haline getirdiğini ifade etti.
Türkiye’ye yönelik doğrudan yabancı yatırımların arttığına işaret eden Bolat, 2002’den Temmuz 2026’ya kadar toplamda 294,7 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırımın ülkeye geldiğini kaydetti. Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı sermayeli şirket sayısının 2025 itibarıyla 88 bin 771’e yükseldiği bilgisi paylaşıldı.
Bakan Bolat, Türkiye-ABD arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde de önemli bir ivme yakalandığını belirtti. 2025’te 38,6 milyar dolara ulaşan ikili mal ticaretinin, karşılıklı yatırımlar ve iş birlikleriyle daha ileri seviyelere taşınmasının hedeflendiğini söyledi.
Enerji, yenilenebilir enerji, dijital ekonomi, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda Türk ve Amerikan şirketleri için önemli iş birliği imkanları bulunduğunu aktaran Bolat, Türkiye’nin üretim kapasitesi, stratejik konumu ve küresel değer zincirlerine entegrasyonuyla yeni ekonomik dönemin fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi. Bolat, Türkiye-ABD ekonomik ilişkilerini güçlendirme ve iş dünyaları arasındaki bağları derinleştirme çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.
Reklam & işbirliği: [email protected]