USD49,84EUR55,47ALTIN6.424,63Istanbul16° Sağanak8:35İMSAK'AKALAN SÜRE
Dünya

Ben-Gvir, Batı Şeria’nın Gazze gibi yerle bir edilmesini istedi

İsrail Bakanı Ben-Gvir, Batı Şeria’daki Filistin kentlerinin Gazze gibi yerle bir edilmesi çağrısında bulundu. Bu açıklama, bölgedeki gerilimi tırmandırdı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ben-Gvir, Batı Şeria’nın Gazze gibi yerle bir edilmesini istedi

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria’daki Filistin kent ve köylerinin Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarıyla büyük yıkıma uğrayan Beyt Hanun gibi yerle bir edilmesi çağrısında bulundu.

Ben-Gvir, yaklaşan güvenlik toplantısında Başbakan Binyamin Netanyahu ve İsrail ordusu yetkililerinden bölgedeki Filistinlilerin evlerinin havadan ve D9 buldozerleriyle dümdüz edilmesini talep edeceğini belirtti. Ben-Gvir, bu talebini “Orta Doğu’da konuşulan dil budur ve bunu Gazze’de nasıl konuştuysak, artık Batı Şeria’da da konuşmanın zamanı gelmiştir” sözleriyle dile getirdi.

İsrailli Bakanlardan Batı Şeria İçin Sert Çağrılar

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de yasa dışı yerleşim yerlerinin İsrail’in “koruyucu duvarı” olduğunu iddia ederek İsrail ordusunu Filistinlilere karşı sert saldırılar düzenlemeye çağırdı. Başbakan Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yasa dışı yerleşimcilerin başlattığı ve 4 Filistinli ile 1 İsraillinin ölümüyle sonuçlanan olay üzerine güvenlik toplantısı kararı aldı.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun İsrail güvenlik ve siyasi yetkilileriyle yakın zamanda bir araya geleceğini açıkladı. Toplantıda, Batı Şeria’nın kuzeyindeki “Havat Gilad” yasa dışı yerleşim yeri yakınlarında yaşanan olaya verilecek yanıtın ele alınacağı kaydedildi.

Batı Şeria’da Artan Şiddet ve Bilançosu

İsrail güçleri ve yasa dışı yerleşimciler, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tel beldesi yakınlarında ateş açtı. Bu saldırıda 4 Filistinli hayatını kaybetti, üçü ağır 4 Filistinli yaralandı. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı, olayda yaralanan 4 İsrailliden birinin yaşamını yitirdiğini, diğer ikisinin durumunun ağır olduğunu duyurdu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne Ekim 2023’te başlattığı saldırılardan bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılar arttı. İsrail ordusu, bu süreçte yasa dışı yerleşimcilerle işbirliği yaparak Batı Şeria’da gerilimi tırmandırdı. Bu durum, 1182 Filistinlinin ölümüne, yaklaşık 13 bin kişinin yaralanmasına, 24 bine yakın kişinin gözaltına alınmasına ve 33 bin kişinin zorla yerinden edilmesine neden oldu.

Benzer Haberler

Tümü
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’dan Liderlere Erken Seçim Uyarısı
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’dan Liderlere Erken Seçim Uyarısı
İsrail Genel Seçimleri Başladı Netanyahu Eisenkot Yarışında Görevde Kalma İhtimali
İsrail Genel Seçimleri Başladı Netanyahu Eisenkot Yarışında Görevde Kalma İhtimali
CENTCOM Komutanı Cooper Hürmüz Boğazı’nda operasyonel durumu denetledi
CENTCOM Komutanı Cooper Hürmüz Boğazı’nda operasyonel durumu denetledi
ABD Lübnan’a Seyahat Uyarısını Yineledi Terör ve Çatışma Riskleri
ABD Lübnan’a Seyahat Uyarısını Yineledi Terör ve Çatışma Riskleri
Başkan Donald Trump Florida’da Erken Oyunu Kullandı
Başkan Donald Trump Florida’da Erken Oyunu Kullandı
Fransa’da Sarı Yelekliler Sonrası İstifa Krizi Nunez İstifasını Sundu Macron Reddetti
Fransa’da Sarı Yelekliler Sonrası İstifa Krizi Nunez İstifasını Sundu Macron Reddetti
Türkiye Gündemini Yakından Takip edin..
Copyright © 2025 Tüm hakları YÜKSELİŞ HABER 'da saklıdır.