Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Pentagon Sözcüsü İsrail’in Saldırılarıyla İlgili Soruları Yanıtladı

Pentagon Sözcüsü İsrail’in Saldırılarıyla İlgili Soruları Yanıtladı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

Pentagon Basın Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında İsrail’in Lübnan’daki saldırıları hakkında gelen soruları yanıtladı. İşte Ryder’ın açıklamaları:

İsrail’in Saldırıları ve Sınırlı Operasyon

Bir gazetecinin, “Washington her gece bombalansa, Teksas, Washington, New York eyaletleri hedef alınsa, 60 milyondan fazla kişi evlerinden kaçmak zorunda kalsa buna hala ‘sınırlı operasyon’ der misiniz?” şeklindeki soruya Ryder, “Kara harekatı açısından ‘sınırlı’ olarak görmeye devam ediyoruz.” yanıtını verdi.

İsrail’in Hizbullah’a Yönelik Çabaları

Ryder, İsrail’in savunmasının yanı sıra bölgesel güvenlik ve istikrar açısından İsrailli ortaklarıyla Hizbullah’a yönelik çabaların boyutu ve kapsamı konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirtti. İsrail’in, Lübnan sınırında Hizbullah’ın saldırı altyapısını ortadan kaldırmak için sınırlı bir operasyon yürüttüğünü ifade etti.

ABD’nin Bölgedeki Çıkarları ve İsrail’e Yardımlar

Ryder, ABD’nin bölgede ulusal çıkarları olduğunu ve İsrail ile uzun süredir devam eden güvenlik işbirliğinin bu çıkarlar kapsamında olduğunu vurguladı. İsrail’e yapılan yardımların maliyetine ilişkin soruya ise Ryder, “7 Ekim’den bu yana İsrail’e milyarlarca dolarlık güvenlik yardımı sağladığımızı söylemek dışında kesin bir rakam veremem.” yanıtını verdi.

Ryder, İsrail’in Lübnan’da sadece Hizbullah’ı değil Lübnan ordusu varlıklarını ve BM barış gücü unsurlarını da hedef aldığı yönündeki haberlerle ilgili olarak, “Bu haberler kesinlikle endişe verici ancak bunları bağımsız olarak doğrulayan bilgiye sahip değilim.” açıklamasını yaptı.

İlgili Yazılar