Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Uncategorized
  4. »
  5. Yaşam Koçu Nihal Doğruyol ile Söyleşiler…

Yaşam Koçu Nihal Doğruyol ile Söyleşiler…

admin admin - - 4 dk okuma süresi
90 0

Yaşam Koçu Nihal Doğruyol ile Söyleşiler…

 

Soru 1 : Nihal Hanım, öncelikle kendinizden biraz bahsedebilir misiniz?

Merhabalar, Ben Türk İşaret Dili Tercümanı Nihal. 3 yıldır tercümanlık görevi yapmaktayım. 1 yıldır Yaşam Koçluğu ve 1 ay önce de Aile Danışmanlığı görevi yürütmekteyim.

 

Soru 2 : Yaşam koçluğu nedir,  alanınızdan biraz bahseder misiniz?

Yaşam Koçluğu, kişisel gelişim uzmanlığıda alanına tekabül eder.

Bizler danışanlarımıza sadece yol arkadaşlığı yapar ve onların açmayı unuttukları pencerelerini açmalarında yanlarında olmaya çaba gösteririz.

Asla tavsiye vermeyiz, herkesin aklı sorunları çözmeye kesinlikle yeterlidir, sadece yıllardır yaşadıkları travmalardan dolayı bakmayı unuttukları bilgileri, tecrübeleri ve keşkelerinden ders çıkarmalarına yardımcı olmaya çalışırız.

 

Soru 3 : Teşekkür ederim. Peki neden bu mesleği edindiniz, özel bir sebebi var mı duygu ve düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

Ben kendine şu soruyu sorarak bu yola çıktım.

Bu hayata varolmaya mı?

Yar olmaya mi geldim?

İşitme Engelli Arkadaşlarıma bu konuda kendimi yetersiz hissettiğim an, karşıma  Yaşam Koçluğu kapısı aralandı…

Akabinde Aile Danışmanlığı gerekliliğinden dolayı aldığım dersler ve bugün burada sizlerle bu röportajda beraberim.

 

Soru 4 : Anladım. Peki kendi alanınız veya başka alanlarda projeleriniz varmı, varsa bahseder misiniz?

Tabii ki. İşaret Dili Tercümanlığımı, Adli Tercümanlık yanında bu arkadaşlarıma toplu dernek seminerleri ve birebir seanslar halinde düzenli olarak devam etmekteyim.

Bunun yanında görme ve bedensel engelli, deprem bölgesi ve hafız kardeşlerime, Güzel yurdumun her köşesine görüntülü olarak ücretsiz, gönüllü danışmanlık yapmaktayım.

Ve her zaman yanınızdayım. İkinci amacım ise Kadınlarımız.

Bir toplum, kadınlarımız ile yükselir ve gelişir. Bir erkek kendini, bir kadın ise nesiller yetiştirir.

 

Soru 5 : Son olarak okurlarımıza ve sizi takip eden takipçilerinize söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Bedensel engelli ailem içinde engelli taksiye oldukça fazla ihtiyaç var neden mi; evde mağdur durumda kaldıkları için…

Öncelikle bu naif teklif ile gelen Hüseyin Bey’e minnettarım, engelli ailem adına çok teşekkür ederim.

Son olarak Ülkemizde yabancı dil dersleri resmi veya seçmeli olarak okul ve üniversitelerimizde okutulmaktadır.

Bu ülkenin vatandaşı olan. İşitme engelli ailem için türk işaret dili, görme engelli ailem içinde Braille Alfabesinin şuan en azından seçmeli ders olarak müfredata alınması canı gönülden MEB ve Devlet büyüklerimizden rica ediyorum.

Bu isteğimiz gerçekleşirse benden mutlu çok kişi olacağından eminim. Ben bu yola pes etmek İçin çıkmadım!

Her insan anlaşılmak ister ve ben bunun peşindeyim, Arkadaşlarımı anladıkça güçlendim ve her daim onların yanındayım. Başarıyı zekiler yakalamaz, Vazgeçmeyenler başarır!

Teşekkür ederim

 

İlgili Yazılar