Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Konya’da Meydana Gelen Patlamanın Yargı Süreci

Konya’da Meydana Gelen Patlamanın Yargı Süreci

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

1 Ağustos 2008 Tarihindeki Patlama

Konya’nın Taşkent ilçesindeki Balcılar Mahallesi’nde bulunan Özel Boğaziçi Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen patlama sonucunda 1 eğitmen ve 17 yatılı öğrenci hayatını kaybetti, 29 öğrenci ise yaralandı.

Gözaltına Alınanlar ve Tutuklananlar

Patlamanın ardından yurt müdürü Hüseyin Çömlek ve dernek temsilcileri Mehmet Semerci ile Mehmet Göktaş jandarma tarafından gözaltına alındı. Mehmet Göktaş ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, Hüseyin Çömlek ve Mehmet Semerci tutuklandı ancak daha sonra tahliye edildi.

İlk Yargılama ve Karar

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 11 kişi ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma’ suçundan yargılandı. 2017 yılında verilen kararda, 3 kişi hapis cezası aldı, diğerleri ise beraat etti.

Yargıtay Kararı ve Yeniden Yargılama

Yargıtay’ın kararının ardından dosya yeniden yerel mahkemeye gönderildi ve yeni yargılama süreci başladı. Yeni kararda yurt müdürü ve LPG şirketi çalışanlarına hapis cezaları verildi, diğer sanıklar ise beraat etti.

Mağdur Ailelerin İtirazı

Avukat Hakkı Ünalmış, bazı sanıkların suçlarını itiraf etmelerine rağmen beraat ettiğini ve mağdur ailelerin şikayetçi olmaktan vazgeçirildiğini iddia etti. Yargı sürecinin adil olmadığını savunan Ünalmış, karara itiraz edeceklerini belirtti.

İlgili Yazılar