Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Pentagon Sözcüsü: İran’dan İsrail’e Yönelik Füze Saldırıları Hakkında Açıklamalar

Pentagon Sözcüsü: İran’dan İsrail’e Yönelik Füze Saldırıları Hakkında Açıklamalar

haber haber - - 2 dk okuma süresi
25 0

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, Günlük Basın Toplantısında Detayları Paylaştı

Ryder: İran, İsrail’e Karşı Yüzlerce Füze ve İHA Saldırısı Gerçekleştirdi

Pentagon sözcüsü Patrick Ryder, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD Merkez Komutanlığına (CENTCOM) göre, İran, Irak, Suriye ve Yemen‘den İsrail’e yönelik 110 orta menzilli balistik füze, 30 kara seyir füzesi ve 150’den fazla İHA saldırısı gerçekleştirildiğini belirtti.

Ryder: 81 İHA ve En Az 6 Balistik Füze ABD Tarafından Düşürüldü

Ryder, bu saldırılardan 81 İHA’nın ve en az 6 balistik füzenin ABD tarafından düşürüldüğünü açıkladı ve ABD’nin bölgede gerilimin artmasını istemediğini vurgulayarak, İsrail’i ve ABD personelini savunmak için gerekli önlemlerin alınmaya devam edileceğini ifade etti.

Ryder: İran’ın Uyarı Yapmadığı, Misillemelerinde Füze ve İHA Başarısızlığı

Ryder, İran’ın saldırıları başlatmadan önce ABD’ye herhangi bir uyarı yapmadığını belirtirken, İran’ın fırlattığı füzelerde ve İHA’ların yüzde 50’sinin başarısız olduğunu, hedefine ulaşamadığını ifade etti. Ryder, “İran’a yönelik hava tehdidinin yüzde 99’unun ortadan kaldırıldığını” iddia etti.

Ryder: Ukrayna’nın Hava Savunma Durumu “Vahim”

Ryder, Ukrayna’nın hava savunma önleyicilerinin azalması konusunda da değerlendirme yaparak, Rus güçlerinin ilerleme kaydettiğini belirtti ve ABD’nin Ukrayna’nın hava savunma ihtiyacını karşılaması gerektiğini vurguladı.

İran-İsrail Gerilimi

İsrail ve İran Arasındaki Gerginlik

İsrail, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından İran’a karşılık verileceğini açıklamıştı. İran ise İsrail’in bu saldırısına misilleme yapacağını duyurmuştu.

13 Nisan’da İran’ın İsrail’e yönelik başlattığı saldırılarda çeşitli füze ve İHA’lar kullanılmış, İsrail ise saldırıların bir kısmını önlediğini açıklamıştı.

İlgili Yazılar