Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kedinizin Uzun Süreli Sağlığı İçin Mama Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kedinizin Uzun Süreli Sağlığı İçin Mama Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

admin admin - - 4 dk okuma süresi
14 0

Kedinizin Uzun Süreli Sağlığı İçin Mama Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

En sadık dostlarımızdan olan evcil hayvanlarımızın beslenmesi, insanların beslenmesi kadar büyük bir öneme sahiptir. Sağlıklı bir yaşam için beslenme konusunda kendimiz için gösterdiğimiz özeni küçük dostlarımız için de göstermeliyiz. Evcil dostlardan biri olan kediler için mama seçimine özen gösterdiğinizde daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini destekleyebilirsiniz.

Kedi maması seçerken kedinize uygun mama seçmeniz gerekir. Aksi takdirde mide ve bağırsak sorunlarından zehirlenmelere kadar çeşitli sağlık sorunları yaşayabileceklerini unutmamalısınız. Yaş kedi maması, kedilerin en sevdiği mamalardır. Genellikle ödüllendirme için kullanılan yaş mamaların da seçiminde dikkatli olmanız gerekir.

Kedi Maması Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kedinizin kilosu, cinsi, yaşı ve kısır olup olmamasına gibi faktörler mama seçimini doğrudan etkiler. Bu sebeple her kedi için her mama uygun olur denemez. Kedinizi doğru tanıdıktan sonra onun için en doğru lezzeti bulabileceğiniz konusunda da hiçbir şüpheniz olmasın. Doğru araştırma ve uzman yardımı ile minik dostlarınız için en iyi kedi maması seçimini yapabilirsiniz.

Kedinize ilk kez kedi maması alacaksanız, mutlaka bir veterinerden ya da uzmandan yardım alın. Kedi maması çeşitleri hakkında da sizi bilgilendirecek uzmanlar, kedinizi de değerlendirdikten sonra mama önerisinde bulunur.

Kedinizin Türü ve İhtiyaçlarına Göre Mama Seçimi

Kedinizin sahip olduğu özelliklere göre mama seçimi değişiklik gösterir. Kedi maması seçiminde yaş en önemli faktördür. Kedi mamalarının ambalajlarında yaş ayrımı belirtilir. Genellikle “junior” ambalajlar yavru kedi maması “adult” ambalajlar ise yetişkin kedi mamasıdır.

Gelişim sürecinde olan minik dostlarınızın ihtiyaç duyduğu besin değerleri ve vitaminler değişiklik gösterir. Bu sebeple kedi mamasında bulunan yağ ve protein değerlerine dikkat etmenizde yarar var. Özellikle yavru kedilerin yetişkin maması yememesine özen gösterin. Doğru kedi maması ile ilgili hala bir soru işaretine sahipseniz, bir uzmandan yardım almaktan asla kaçınmayın.

Yaş faktörü dışında kedinizin kilosu da mama seçiminizde son derece önemlidir. Minik dostunuz zamanla büyük bir gövdeye sahip olabilir. Bu süreçlerde de çeşitli diyetlere ihtiyaç duyabilir. Kediniz yaşına göre zayıf ya da kilolu ise mama seçimi yine değişir. Kilolu kediler için diyet mamalar kullanılırken, zayıf kedilerde daha çok yüksek vitaminli taze kedi maması tavsiye edilir.

Kısırlaştırma konusu da kedi maması seçiminde oldukça etkilidir. Kısırlaştırma işlemi sonrası kedilerin metabolizmalarında birtakım değişiklikler ortaya çıkar. Bu değişiklikler sonucunda kediler hızla kilo alabilir. Bu nedenle kısırlaştırılmış olan kediniz için kısırlaştırılmış kedi maması kullanmanız tavsiye edilir. Böylece kedinizin sağlıksız bir şekilde kilo almasına engel olabilirsiniz.

Kedi maması seçiminde kedinizin cinsi büyük önem taşır. Her kedi cinsinin ihtiyaç duyacağı vitaminler ve besin değerleri farklıdır. Kedinizin cinsine bağlı olarak tüy uzunluğu da yine kedi maması seçimini etkiler.

Kedi maması seçenekleri ve kedi maması fiyatları hakkında bilgi almak için Petihtiyac.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir