Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Evren Barış Yavuz Tutuklandı

Evren Barış Yavuz Tutuklandı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
11 0

Alevilerin Neden Bir PKK’sı Olmalıydı Yazısı Nedeniyle Tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sosyal medyada yer alan “Alevilerin neden bir PKK’sı olmalıydı” başlıklı yazı nedeniyle Evren Barış Yavuz gözaltına alındı ve tutuklandı.

Gözaltına Alınma Süreci

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Başsavcılığın talimatı doğrultusunda Yavuz’u gözaltına aldı. Şüphelinin, söz konusu yazıyı 1 Ocak 2024’te Galata Köprüsü’nde çekilen bir görselle alıntılayıp paylaştığı öğrenildi.

Tutuklanma Kararı

Yapılan sorgulamada Yavuz’un “terör örgütü propagandası, hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından kaydı olduğu tespit edildi. Yavuz, savcılıktaki ifadesi sonrası “yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi 1xbet türkiye sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik Kararı

Hakimlik, delilleri karartma şüphesi ve kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunması nedeniyle Yavuz’un tutuklanmasına karar verdi. Soruşturma, Yavuz ve yazıyı yayınlayanlar hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “suç işlemeye tahrik” suçlarından devam ediyor.

Olayın Arka Planı

Yavuz, AKP’nin Filistin mitinginden bir fotoğrafı “Jet yakıtı satmışlar” diyerek paylaşmıştı. Ardından yaşananlar sonrası Yavuz, tartışılan yazıyı kendisinin kaleme almadığını iddia ederek, paylaşımındaki fotoğraf seçimini ‘talihsizlik’ olarak nitelemişti.

İlgili Yazılar