Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Türkiye Kripto Para Kullanıcı Hareketliliği Raporu 2023-Q1

Türkiye Kripto Para Kullanıcı Hareketliliği Raporu 2023-Q1

admin admin - - 2 dk okuma süresi
8 0

Türkiye 10 milyonun üzerinde kripto para kullanıcısıyla dünyada önemli bir yere sahipken, kripto para benimsenmesi konusunda da ilk sıralarda yer alan ülkelerden biridir. Türkiye kripto para ekosistemi özellikle son yıllarda büyümesini devam ettirerek gelişimini sürdürmektedir. Data Option şirketi tarafından yayınlanan raporda, dünyada önemli bir yerde bulunan Türkiye kripto para ekosistemindeki kullanıcı hareketliliği 2023 yılının ilk çeyreği (Ocak-Şubat-Mart) değerlendirilerek, toplanan veriler ışığında bilgiler sunulmuştur.

Raporun amacı Türkiye’deki kripto para ekosistemini örnekleyebilecek borsa ve medya platformlarındaki kullanıcı hareketliliğinin gösterilmesidir. Raporda ölçülebilir veri alınabilen kripto para alanında faaliyet gösteren borsa ve medya sitelerinin performansları değerlendirilerek kullanıcı hareketliliği sunulmaya çalışılmıştır. Bu rapor, 2023 ilk çeyreğinde Türkiye kripto para kullanıcılarına dair önemli bilgiler vererek, Türkiye kripto para ekosistemini anlamaya çalışan ve gelecek hakkında öngörüde bulunmak isteyen herkesin yararlanması için hazırlanmıştır.

Rapora göre Türkiye kripto para borsalarında 2023 yılının Ocak-Şubat-Mart dönemini kapsayan ilk çeyreğinde 36,6 milyar dolarlık işlem hacmi gerçekleşmiştir. Yine aynı dönemde Türkiye kripto para borsalarında en çok işlem gören kripto para Bitcoin olmuştur. Bitcoin’i FET ve XRP takip etmiştir.

Türkiye kripto para medya platformlarında ise 2023 ilk çeyreği hareketli bir dönem olmuştur. Toplamda 23 milyon üzerinde ziyaret gerçekleşirken, 40 milyonun üzerinde okunma istatistiği elde edilmiştir. Bu rakamların yaklaşık 5 milyon benzersiz (unique) kullanıcıya denk geldiği tahmin edilmektedir.

Raporun tamamına ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

https://dataoption.io/turkiye-kripto-para-kullanici-hareketliligi-raporu-q1-2023/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir