Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Delidurdane Mizah Anlayışına Yeni Soluk Getirdi;

Delidurdane Mizah Anlayışına Yeni Soluk Getirdi;

admin admin - - 6 dk okuma süresi
11 0

Delidurdane Mizah Anlayışına Yeni Soluk Getirdi;

Anonim olarak sosyal medyada kendini uzun yıllardan beri var eden Delidurdane paylaşımlarıyla takipçilerinden beğeni topluyor. Gerçekleştirdiği marka iş birliklerini, influencer olmanın inceliklerini ve toplumun mizah anlayışını konuşmak için bir araya geldiğimiz delidurdane en büyük gelişimi takipçi kitlesinin gösterdiğini söyleyerek, “Tüketiciler artık neyin reklam olduğunu reklamcılar kadar net görebiliyor. Dolayısıyla onları ikna etmek de artık daha zor” diyor.

Delidurdane nasıl doğdu? Böyle bir he­sap oluşturma fikri nasıl çıktı ortaya?

Delidurdaney’i 2010’da Facebook’ta kurdum. Herkesin kendini öne çıkardığı bir dönemde ha­yali bir kişilik yaratmak istedim ve bu fikir çok sevildi. Facebook’ta “Delidurdane abla” olarak ün saldım. Instagram’da var olan ilk mizah hesaplarından birinin Delidurdane olma­sıyla beraber iyi içerikleri güncel olarak paylaşmam ve zamanla ünlü isimlerin beni takip etmesinin ardından hesabım çok hız­lı büyüdü. Çok derin bir felsefemin olduğunu söyleyemem fakat güldüğüm ve beğendiğim şeyleri insanlarla paylaşmaktan keyif alıyorum.

Delidurdane hesabı kaç kişilik bir ekiple yönetiliyor?

Delidurdaney’i ilk başta tek başıma kurdum ve yavaş yavaş iler­lettim. Zamanla sosyal medyanın da büyümesiyle işlere yetişeme­diğimden her zaman işine saygılı, emek veren birkaç güzel insanla çalışma kararı verdim. Şu an ekip ben dahil 2 kişiden oluşuyor. Son dönemde yazılım bazlı birkaç proje inşa ediyoruz ve bu nok­tada dış kaynaklardan yardım aldığımız da oluyor.

Türk halkının mizah anlayışını nasıl değerlendiriyorsu­nuz? Takipçilerinizden nasıl tepkiler alıyorsunuz?

30 yaşındaki hesabın sahibi Dürdane, zamanın ilk mizah hesaplarından birisi olması sayesinde hesabının hızla büyüdüğünü belirterek paylaşımlarında derin bir felsefe olmadığını ancak güldüğü ve beğendiği şeyleri insanlarla paylaşmaktan keyif aldığını ifade etti. Ayrıca türk mizah anlayışının değişken olduğunu söyleyen Delidurdane, bazı kesimlerin paylaşımlarından dolayı alınganlık sergilediği ve bu yüzden esprili içerikleri paylaşılırken onların endişelerini gördü ve bu nedenle bu işi yapmak için gamsız ve umursamaz bir insan olunması gerektiğini dile getirdi,

Bununla birlikte, Delidurdane hesabının genel olarak olumlu tepkiler aldıklarını ve samimi mesaj aldıklarını da sözlerine ekledi.

İyi içerikleriyle öne çıkan bir sosyal medya hesabı olarak markalara tav­siyeleriniz neler olur?

Halkımızın son zamanlarda duygusal tanı­tımları daha çok beğendiğini söyleyebili­rim. Bir işin içinde duygusallık varsa o kesi­min yüzde 10’undan “öfff prim bu, ne duyar kastılar” tepkisi alsa da geri kalan yüzde 90 alkışlıyor. Çoğu marka da bunun farkında. Dolayısıyla markalar bu tarz reklamları art­tırıyor ve halkın duyarlı olduğu noktalara dokunuyor. Mecra mecra gidecek olursak Facebook’ta kesinlikle duygusal içerikler Twitter’daysa zekice hazırlanmış miza­hi içerikler daha çok ilgi görüyor. Instag­ram’da da bir çekiliş furyasıdır aldı başını gidiyor. Binlerce lira harcayarak “Şu hesabı takip edene çekilişle bunları vereceğiz” di­yerek hesaplarına takipçi çekiyorlar. Çekiliş bitince bu takipçilerin büyük kısmı takipten çıkıyor. Eğer amaç takipçi kazanmaksa bu paraları çekilişlere harcamak yerine sağlam bir reklam planlaması yaparak kalıcı takip­çiler kazanacaklarına eminim. Fakat diğer taraftan eğer amaç bir ürünü tanıtmaksa çekiliş yapmayı markalara öneriyorum.

Markalarla ne tür iş birlikleri yapı­yorsunuz?

Markalar ve ajanslarla daha çok yayımcı olarak çalışıyorum. Para kazanmak hiçbir zaman birinci amacım olmadı. Tanıtımlar­da da içeriklerdeki gibi seçici davranıyo­rum. Hesabımda replika ürünlere ve bahis oyunları gibi yasal olmayan reklamlara yer vermiyorum. Toplum tarafından bilinen ve güvenilen markalarla çalışmaya özen göste­riyorum. En çok dikkat ettiğim husus ise ta­kipçilerin rahatsız olmayacağı, onları yanlış yönlendirmeyecek, cinsiyetçi veya ayrımcı olmayan tanıtımlar yayımlamak. Hesabım çok büyük bir kitleye hitap ettiği için bu kit­leyi doğruluk ve iyilikle buluşturmak en bü­yük sorumluluğum diye düşünüyorum. Bu sebeple dürüst olmak en büyük önceliğim.

Delidurdane’nin Resmi İnstagram Hesabına Linkten Ulaşabilirsiniz:

https://instagram.com/delidurdane

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir