Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Boyun İpi Ne İşe Yarar?

Boyun İpi Ne İşe Yarar?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0

Boyun İpi Ne İşe Yarar?

Boyun ipi, kart, rozet ve diğer ipleri asmak için kullanılan bir ip türüdür. Polyester ve naylondan yapılmıştır. Boyun ipinin boyut aralığı 0,5 mm ile 2 mm arasında olabilir. Yaka askı ipi söz konusu olduğu zaman karşımıza farklı özelliklere sahip bir ürün yelpazesi çıkmaktadır. Yaka kartı ipi, piyasada özel kullanım alanı olan özel bir boyun ipidir. Bu tür boyun ipinin en önemli özelliği, iç çekirdeği veya merkez teli olmaması, ancak ipe güç katmak için oldukça kalın bir dış tabakası olmasıdır. Kart askı ipi kalınlığı 0,4 mm’den 1 mm’ye kadar olabilir.

Yaka kartı ipi, kullanımı kartlık ipinden farklı olan ancak aynı malzemeden farklı kalınlıklarda yapılan boyun ipidir. Rozet ipi, ofislerde veya fabrikalarda vs. kartlar veya isim levhaları yerine giysilere rozet asmak için tasarlanmıştır. Bu nedenle kart askı iplerinin yaptığı gibi bir dış katmanı yoktur ve bu nedenle onlardan daha ince, genellikle 0,3 mm’den daha az kalınlıkta olabilir.

Boyun İpi Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?

Boyun ipi tasarımları, eşyalarınızı kemer köprüsünden sarktırmadan veya ceplerinizi ağırlaştırmadan her zaman yanınızda taşımanız için alternatif bir yol olabilir. Çünkü bu ürünler, yaka veya köprücük kemiği bölgesi gibi doğrudan giysilere takılan metal klipslere sahiptir.

Yaka askı ipi, kimliğinizi veya diğer eşyalarınızı tutmak için boynunuza taktığınız bir kordondur. En yaygın boyun kordonu tipi, her iki ucunda metal klips bulunan bir kordon parçasıdır. Bir ucu rozetinize veya kimliğinize takılırken, diğer ucu kaybetmemeniz için gömleğinize veya ceketinize takılabilir.

Yaka Kartları Nelerde Kullanılır?

Kart askı ipi, sık kullanıldığında bir nesneyi güvenli ve erişilebilir tutmaya yarar. Örneğin: yaka ipine bağlı bir düdük her zaman üzerinizde olacak ve gerektiğinde kullanılabilecektir. Yaka kartları; genellikle konferanslar veya ticari fuarlar gibi etkinliklerde veya deneyimlerini hatırlamak istedikleri diğer etkinliklerde katılımcılar tarafından hatıra veya hediye olarak oluşturulur.

Güvenlik erişim kontrol sistemleri için yaka kartları olarak da kullanılabilirler. Kordonların en yaygın uygulaması, bir çalışan veya görev başındayken kimliğinin belirtilmesini gerektiren bir kuruluşun üyesi tarafından takılan bir rozetin aksesuarı olarak kullanılmasıdır. Yaka askı ipisöz konusu olduğu zaman son zamanlarda sıklıkla tercih edilen tasarımlar karşımıza çıkmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir