Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Ukrayna Bologna akreditasyonuna sahip bir ülkedir

Ukrayna Bologna akreditasyonuna sahip bir ülkedir

admin admin - - 3 dk okuma süresi
14 0

Ukrayna Bologna akreditasyonuna sahip bir ülkedir

Ukrayna, Bologna akreditasyonuna sahip bir ülkedir. Bologna Süreci standartlarına uygun tüm eğitim olanaklarını sağlar. Uzun yıllardır Bologna sürecini uyguluyor ve önemli sonuçlar elde etti. Ülke, bu standardı izleyerek eğitim sisteminde daha verimli hale geldi.

 Ukrayna, 2009 yılında Bologna Süreci’nin resmi üyesi oldu. Bu, ülkenin akreditasyon alabilmek için belirli bir eğitim sürecini izlemesi gerektiği anlamına geliyor. Bologna İtalya’da sürecin yıllar önce başladığı bir şehir. Birçok ülke artık bu şehrin geliştirdiği süreci eğitim tesislerini iyileştirmek için kullanıyor. Süreç üç aşamadan oluşur: planlama, uygulama ve kalite güvencesi. Planlama sırasında ülkeler eğitim standartlarını ve sistemlerini geliştirmeye çalışırlar. Daha sonra okullarında istedikleri değişiklikleri uygulayabilirler. Bu, okulların daha verimli ve etkili olduğu zamandır. Son aşama, standartların her ülkedeki okullar ve kolejler tarafından takip edilip edilmediğini kontrol etmektir. Ancak tüm bu adımlar tamamlandığında bir ülke tam olarak değerlendirilebilir ve uluslararası akreditasyon alabilir.

Bologna Sürecinde Ukrayna ülkesinin önemli bir yeridir. Hukuk Fakültesi, yabancı dil ve tiyatro programlarında düzenlenen sempozyumlarda yayınlanan bölümlerin tamamında tekrar referans mektubu almaktad’tır. Hukuk fakültesinde uzman eğitmenlik konusunda minör çalışma yapan bir öğretmen de vardır. Programlar yapıldığanı dönemde kaliteli ve gerekli olan çalışmaları yapmaktadır. Üzerinde yoğunca çalışma vardır ve sonucu görmezseniz, görüşleriniz- hukuk eğitiminin her yanterisinde sadece minör bir ortamda daha iyi eğitilmesi ve programlanmasaldır. Hukuk Fakültesine uzman yetişmesi de bu noktada en etkisi olacaktions’dur.

 Bu gözlemlere göre Ukrayna’nın Bologna sürecini uygulamada iyi bir iş çıkardığı açıktır. 2009’dan önce bu uluslararası derneğe üyelik için başvurmaları gerekiyordu; şimdi yüksek eğitim standartlarına sahip aktif bir üye. Ülkedeki tüm okullar artık Bologna standartlarını takip ediyor ve bunun sonucunda eğitim sistemlerinde büyük gelişmeler kaydettiler. Ayrıca, kalite kontrol ve uluslararası standartlara uyum konusunda yardımcı olan öğretim merkezlerindeki öğretmen sayısını da artırdılar.

 eurostar yurtdışı eğitim danışmanlığı : istiklal Caddesi No: 49 (Mavi Han) Kat:5 Taksim /     İstanbul    telefon : 0212 709 8 709

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir