Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Nahçıvan Üniversitesi Tercih Sebepleri

Nahçıvan Üniversitesi Tercih Sebepleri

admin admin - - 3 dk okuma süresi
10 0

Nahçıvan Üniversitesi Tercih Sebepleri

Nahçıvan Üniversitesi (NU), Nahçıvan ilindeki en eski ve en prestijli üniversitedir. Ayrıca Nahçıvan halkının tamamına ücretsiz eğitim veren tek üniversitedir. NU, kurulduğu 1932 yılından bu yana çok sayıda siyasetçi ve memur yetiştirmiştir. Akademik başarılarının bir sonucu olarak, birçok Nahçıvanlı çocuklarını NU’ya göndermeyi tercih ediyor.

 Her şeyden önce, NU Nahçıvan’daki en eski üniversitedir. 1932 yılında bu üniversitenin ilk rektörü olan Profesör Hasan Madatov tarafından kurulmuştur. Bu geleneğe uygun olarak bu üniversitenin orijinal adı ‘Nahçıvan Devlet Üniversitesi’ idi. Zamanla bu isim ‘Nahçıvan Üniversitesi’ oldu ve o zamandan beri de öyle kaldı.

 Nahçıvan Üniversitesi aynı zamanda Ermenistan’ın en prestijli üniversitelerinden biridir. NU’nun öğrencileri her yıl ulusal akademik yarışmalarda iyi dereceler almaktadır. Aslında, NU her yıl yeterince eğitebileceklerinden daha fazla öğrenci çekmektedir. Bu, okulu bırakmaları sınırlamak için sınıf mevcutlarını otuz öğrenciyle sınırlar. Ancak, bazı öğrenciler hala NU’ya kabul edilmeyi zor bulmaktadır. Bu sürece yardımcı olmak için, başvuru sahiplerinin güçlü SAT veya ACT puanları ve lise not ortalaması sağlamaları gerekir.

 İyi haber şu ki, Nahçıvan’da yaşayan her kişi NU’dan ücretsiz eğitim alabilir. Ancak, bazı uyarılar var. İlk olarak, Nahçıvan’da ikamet ettiğinizi kanıtlayan uygun belgelere sahip olmalısınız. Ayrıca profesörlerin ödevlerinizle ilgili ekstra yardım taleplerinizi anlayabilmesi için akıcı bir şekilde Azerice veya Türkçe konuşabilmelisiniz. Üniversite, çocuklarını NU’ya göndermekle ilgilenen mezunların velilerinden ve velilerinden gelen yazılı yardım taleplerini de kabul edecektir.

 Nahçıvan Üniversitesi, geniş öğrenci kitlesini karşılamak için çok çeşitli kurslara sahiptir. Öğrencilerin ilgi alanlarına ve kariyer hedeflerine göre takip edebilecekleri 150’den fazla ana dal vardır. Ek olarak, NU’da 15 yüksek lisans programı ve birkaç doktora programı bulunmaktadır. Fakültede ayrıca, Azerbaycan kültürü ve toplumunda bilimsel ilerlemeye katkıda bulunmakla ilgilenen öğretim üyeleri için araştırma projeleri için çeşitli komiteler mevcuttur.

 Açıktır ki, Nahçıvan Üniversitesi çoğu insanın çocuklarının gitmesini istediği prestijli bir kurumdur. İyi haber şu ki, Nahçıvan’da yaşayan veya onu ziyaret eden herkes, uygun bir başvuru süreci aracılığıyla her zaman bu üniversiteye ücretsiz giriş talebinde bulunabilir. Yüksek öğrenimle ilgilenen herkes bu tarihi üniversiteye gitmeyi kesinlikle düşünmeli!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir