Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. DİLEK DEMİR KİMDİR?

DİLEK DEMİR KİMDİR?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0
  1. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

27 yıllık sınıf öğretmeniyim. 1970 yılında Almanya’da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi İzmir’de, yükseköğrenimimi Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladım.

  1. Kendinizi ne zaman yazar olarak tanımlamaya başladınız?

Anlatacak bir hikâyem olduğunda, yazdım. Çevre kirliliği Dünya’mızı tehdit ediyor. Geleceğimiz için, Dünya’mızın yok olmaması için önlemler almak zorundayız. Bunu, çocuklara onların diliyle anlatmak istedim. Çevre bilincine sahip bugünün çocukları, yarının yetişkinleri olacaklar. Bugünün yetişkinleri bizler özellikle biz eğitimciler, bu bilinci çocuklara kazandırmak zorundayız. Böylece geleceğimizi, Dünya’mızı korumak için bilinçli bireyler yetiştirebiliriz.

  1. Türkiye’de ve dünyada en beğendiğiniz yazar / yazarlar kimler?

Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Fakir Baykurt, Orhan Kemal, Ömer Seyfettin,  Paulo Coelho, J.K. Rowling, George Orwell, Jose Mauro De Vasconcelos, Dan Brown

  1. İlk kitabınızı bastırmayı ne zaman düşündünüz?

İşim gereği yüzlerce çocuk kitabı okudum, okumaya devam ediyorum. Maalesef kitapların içeriğinde çocukları bilgilendirici, bilinçlendirmeye yönelik çok az kitap olduğunu gördüm. Özellikle çevre kirliliği konusunda farkındalık yaratacak eser hiç görmedim diyebilirim. Çocukları bilinçlendirmek için “Kaptan İno-Dünya’ya İlk Yolculuk” isimli kitabımı yazdım. Dünya’mızı görüp merak eden Kaptan İno’nun deniz altı canlılarıyla tanışıp, onlarla yaşadığı macerayı çocuklara anlatmak istedim.

  1. Ne tür okuyucu kitlesine hitap ediyorsunuz?

Çocuklar ve içindeki çocuğu yaşatanlar…

  1. Kitabınızın teması nedir?

             Çevre kirliliği.

  1. İlham kaynağınız nedir?

Dünya. Dünya’mız çok güzel. BM’nin 2018’de düzenlediği iklim panelinin raporu, küresel ısınmanın 1.5 C dereceyi aşması durumunda iklim değişikliğine etkisinin de çok büyük olacağını ortaya koymuştu. Mevcut tahminlere göre, son dönemde sera gazı emisyonlarında kesintiye gidileceği sözleri verilmesine rağmen, dünya 3C dereceye kadar ısınma yolunda ilerliyor. Eğer bu gerçekleşirse milyonlarca insanın temiz suya erişiminin mümkün olmayacağı düşünülüyor. Geç olmadan önlemler almak, çocukları bilinçlendirmek zorundayız.

  1. Okurlar eserinize nereden ulaşabilir?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir