Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Aktüel
  4. »
  5. AYHAN DİRİL KİMDİR?

AYHAN DİRİL KİMDİR?

admin admin - - 4 dk okuma süresi
11 0
  1. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

1965 Tokat doğumluyum. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulunda 25 yıl öğretim görevlisi olarak çalıştım. Çok sayıda makalelerim ve kitaplarım yayınlandı. Bunlar arasında “Seç Konuş, She –The woman in Pain, Walk in My Shoes, Inspirations, Poetic Inspirations, Choose and Talk” gelir. Branşımda daha başarılı olmak için ilgili yayınları, seminerleri, etkinlikleri takip ederek öğrencilerime faydalı olmak her zaman hedefim olmuştur. Sanatsal faaliyetlerden resim yapmak, şiir yazmak ve ney üflemek hobilerim arasındadır.

  • Kendinizi ne zaman yazar olarak tanımlamaya başladınız?

Görev yaptığım süre içinde katıldığım birçok projeye destek amacıyla şiir ya da hikâye denemelerinde bulunurken, biraz gayret ve içimdeki ilhamla az da olsa bir yazarlık kabiliyetimin olabileceğini düşündüm. Duygularımın yoğun olduğu her an bir şiir yazabilirim. Antoloji sitesinde 232 adet şiirim mevcuttur. Yazdığım kitap ve şiirlerimde daha çok toplumsal duyarlılık bilinci içinde ‘Kadına Şiddete hayır’,’Kültürlere Saygı, Sevgi ve Hoşgörü‘, gibi konulara değindim.

  • Türkiye’de ve dünyada en beğendiğiniz yazar / yazarlar kimler?

Türkiye’den Doğan Cüceloğlu, Zülfü Livaneli, Mehmet Akif Ersoy, Sezai Karakoç Yaşar Kemal, Necip Fazıl Kısakürek, İskender Pala, dünyadan ise ilk aklıma gelenler George Orwell, William Shakespeare, Jane Austen, Mark Twain, Charles Dickens diyebilirim.

  • İlk kitabınızı bastırmayı ne zaman düşündünüz?

İlk kitap denememe hobi olarak başlamış olduğum bir çalışmamın sonunda karar vermiştim. Seç Konuş adlı bu kitabım günlük konuşma hayatında kullanılan iki binden fazla seçme İngilizce cümle kalıbından oluşan bir çalışmaydı. Bir öğretmen olarak tabii ki öğrencilerimin de bu çalışmamdan faydalanması en doğal haklarıydı.

  • Ne tür okuyucu kitlesine hitap ediyorsunuz?

İlk kitaplarımda hedef kitlem çoğunlukla öğrencilerim ve İngilizce öğrenmek isteyen herkes idi. Ama İngilizce ve Türkçe hikâyelerimdeki hedef kitlem ise geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve daha bilinçli bir toplum oluşmasına katkısı olacak gençlerimizdir.

  • Kitabınızın teması nedir?

Bu kitabımın teması özellikle ilkokul öğrencilerimizin değerlerimize sadık kalarak bir hikâye ortamında bir şehrin tanıtımına adım atmasıdır. Bu arada içimizde var olan merhamet ve hayvan sevgisi gibi duygularında eşliği ile insani yönümüzü ön plana çıkararak küçük bir kedinin gözüyle bir öğrencimizin yeni bir şehirde yaşadığı macerayı anlatmak istedim.

  • İlham kaynağınız nedir?

İlham kaynağım yaklaşık bir senedir evde ve bahçemde beslemeye başladığım kedilerim diyebilirim. Neden mi? Çünkü çoğumuz onları belki de tabiatın sıradan bir parçası olarak ya da ara sıra onlar için ne kadar önemli olduğunu dahi fark etmeden birkaç parça yiyecek verdiğimiz canlılar olarak görüyoruzdur. Ama avucuma aldığım o küçücük sevimli yaratığı aylarca besleyip büyütürken onunda bizler gibi hisleri olan, seven, minnet duyan, acıkan, üşüyen, küsen, oynamak isteyen, sıcacık bir yuva ihtiyacı olan bir yaratık olduğunu yakından tanıyarak keşfettim. Neden içinde yaşadığım bu güzel şehir olan Tokat’ın tanıtımında kullanmayayım ki dedim.

  • Okurlar eserinize nereden ulaşabilir?

Ritim Sanat Yayınları’nın resmi sitesinden ulaşabilirler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir