Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Aktüel
  4. »
  5. Gülhan ONAY kimdir?

Gülhan ONAY kimdir?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
9 0

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

22 Haziran 1986 Çanakkale /Biga doğumluyum. 1 yıldır Biga’ya bağlı Koruoba Köyünde yaşıyorum. Öğretmenim. Aynı zamanda aktif öğrenciliğe devam ediyorum. Dolayısıyla vaktimin büyük kısmında ders çalışıyorum.  Elimden Gelen adında Youtube kanalımda İşaret Dili videoları çekiyorum. Yerel bir gazetede haftalık yazılar yazıyorum. Kalan zamanlarımı da bahçe işleri tamamlıyor.

Kendinizi ne zaman yazar olarak tanımlamaya başladınız?

Kitabım somut olarak basıldığından beri yazar olarak tanımlıyorum kendimi. “Tanınan yazar, Çok okunan yazar, Başarılı yazar“ ya da buna benzer tamlamalar için bir fikrim yok henüz. Daha başındayım. Beni neler bekliyor göreceğim.

Türkiye’de ve dünyada en beğendiğiniz yazar/yazarlar kimlerdir?

Fakir BAYKURT. Dilini, akıcılığını, anlattığı öykülerin betimlenişini, öğreticiliğini inanılmaz keyif alarak; tekrar tekrar okuyorum.

İlk kitabınızı bastırmayı ne zaman düşündünüz?

11 Eylül 2022 tarihi için başka bir kitabımı bastırmayı düşündüm. Zannediyorum Haziran’dı bu girişimde bulunduğumda. Ancak basımını düşündüğüm kitap olmadı. Hiç vakit kaybetmeden Evde Kalmış Kariyer Dosyası için notlarımı toparladım. Böylece ilk kitabım Evde Kalmış Kariyer Dosyası oldu. Diğer çalışmamı askıya aldım. Yerel gazetede onunla ilgili yazılar yazmaya başladım. Kitap halini ise başka bir türle yeniden hazırlamayı düşünüyorum.

Ne tür okuyucu kitlesine hitap ediyorsunuz?

Hikâyelerde tam anlamıyla cinsiyetten bahsetmesem de ‘evde kalmışlık’ kadınlara atfedilen bir durum olduğundan ve yazarı da kadın olduğundan okuyucu kitlesi kadınlarmış gibi algılanabilir. Hatta hikâyelerin kahramanı benmişim gibi de algılanıyor. Bu sorun değil. Enerjimi bu ifadelere kullanmak istemedim. Neticede herkes okuduğu şekilde anlamlandırabilir. Ben de bunu destekleyerek ilerleyeyim o zaman; kitabımı gönül işleri yolunda gitmemiş kadınlar okuyabilir.

Kitabınızın teması nedir?

Aşk.

İlham kaynağınız nedir?

Kitabımla ilgili ilham kaynağım çok. Başta çağımızın sorunu elektrik alamama.  Sonra iletişim kurulamayan ilişkiler. Yolunda gitmeyen beraberlikler ya da işler. Ve bu yolunda gitmemezliğe sebep olan durumlar. Bu konuyla bağlantılı bir kitabım daha olsa mesela, ilişkilerde kaynanaların rolünü işlerdim. Bu konuda da dinlediğim çok hikâyem var.

Yazar olmakla ilgili ilham kaynağım ise aradığım mesleğin bu olduğunu fark etmem.

Okurlar eserinize nereden ulaşabilir?

Ritim Sanat Yayınları’nın internet satış sayfasından sipariş edebilir ya da uzaktan. universiteli instagram sayfamdan beni takip ederek bana ulaşıp kitabı alabilirler.

Teşekkür ediyor, kariyer dosyanızı kapatmamanızı öneriyorum. Gönül dertleri geçici, çalışmak baki .

Gülhan ONAY

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir