Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Cinsel Sağlık Sorunları ve Tedavisi

Cinsel Sağlık Sorunları ve Tedavisi

admin admin - - 5 dk okuma süresi
15 0

Cinsel Sağlık Sorunları ve Tedavisi

 Cinsel sağlık sorunları fizyolojik, psikolojik değişik nedenlerden, kadınlarda ve erkeklerde cinsel aktivitelerin arzu edilen düzeyde gerçekleşmemesi olarak ortaya çıkar. Bu durum kişilerin mutluluğunu engelleyerek, sosyal yaşantısında da sorunlara neden olur. Erkeklerde sertleşme sorunları, erken boşalma sıklıkla görülen cinsel sorunların başında gelmektedir. Genç erkeklerde durum daha çok erken boşalma olarak ortaya çıkarken, ileri yaşlarda daha çok penisin sertleşmemesi veya istenilen düzeyde sertleşmenin sağlanamaması olarak ortaya çıkar. Kadınlarda cinsel sorunlar genellikle, isteksizlik, haz alamama, orgazma olamama gibi sorunlarla kendisini gösterir. Kadınlarda haz alamama, orgazma olamama sebeplerinin başında, vajinanın yeterince uyarılmaması gelmektedir. Bu durum bazen erkeğin yeterli penis uzunluğuna ve penis kalınlığına sahip olamadığı durumlarda, vajinayı uyaramadığı durumlarda ortaya çıkar. Ereksiyona çözüm olarak üretilen penis pompaları, daha sonraları penis büyütme amacı ile kullanılmaya başlandı. Yetişkin erkeklerde penis boyu ortalaması 11 ile 18 santimetre aralığındadır. Cinsel işlevin normal olarak yerine getirilmesi için, ereksiyon öncesi 8-13 santimetre olması, sertleşme sırasında ortalama 14 santimetre olması cinsel işlevin etkili bir şeklide yerine getirilmesi için yeterlidir. 7 santimerte ve daha küçük penisler tıp dünyasında mikropenis olarak kabul edilir. Penis boyu yeterli düzeyde olan erkeklerin, cinsel sağlık sorunlarına yönelik diğer tedavi yöntemlerinin benimsemesi gerekir. Psikolojik terapiler, tıbbi yöntemler, cerrahi yöntemler cinsel sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılan yöntemlerdir. Bazı durumlarda etkili cinsel birliktelik için, bu amaç için üretilmiş olan medikal ürünlerin kullanılması, sorunların giderilmesinde etkili yöntem olarak kullanılır.

 Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Cinsel isteksizlik nedenleri kişilerin fizyolojik veya psikolojik nedenlerine dayalı olarak ortaya çıkabilmektedir. Bazı durumlarda eşler arasında ki uyumsuzluklarda cinsel isteksizlik nedenlerini tetiklemektedir. Bu sürecin atlatılması için eşlerin birbirlerine anlayışlı olmaları, uyarılmayı artırıcı pozisyonların denenmesi sorunların çözüme kavuşturur. Bazı durumlarda erkeğin penis ölçütlerinin yeterli olmaması, partnerini yeterince uyaramaması sebebiyle de cinsel isteksizlik sorunları ortaya çıkar. Penis büyütme işlemi, bu amaç için üretilmiş kişisel kullanıma uygun penis büyütme pompaları ile gerçekleştirilebilir. Penis pompaları amacına uygun şekilde kullanıldığında 2,5 ile 4 santimetre penis boyunu uzatır. Aynı oranda penis çapında da genişleme meydana getirir. Penis boyuna ilişkin sorunlarda, cerrahi yöntemler kullanılarak da gerçekleştirilebilmektedir. Bu yöntem ağrılı ve acılı olduğu için, konforlu olmadığı için en son tercih edilen yöntemlerdir. Sertleşme sorunu yaşayan için, halk arasında mutluluk çubuğu tabir edilen yöntemlerde kullanılmaktadır.

 Cinsel İsteksizlik Tedavisi

Cinsel isteksizlik tedavisi, isteksizliğin sebeplerinin ortaya konulması sonucunda benimsenmelidir. Sorunların tespiti için şeker tespit, prostat testi, kan basıncı ölçümleri yapılmalıdır. Psikolojik sorunların ortaya konulması için gerekli testler yapılmalıdır. Test sonuçlarına göre tedavi yöntemleri belirlenmelidir. Bazı durumlarda sadece kişinin beslenme alışkanlıkları sebebiyle de cinsel isteksizlik sorunları ortaya çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda kişinin sağlıklı beslenme yöntemlerini uygulaması ve sigara, alkol ve madde bağımlılığından uzaklaşması durumları da sorunlar kendiliğinden çözümlenebilmektedir. Cinsel aktivite artırıcı medikal ürünlerin kullanılması da etkili cinsel aktivitelerin etkili bir şekilde yerine getirilmesinde etkili olur. Cinsel isteksizliğin sorunları arasında yer alan penis eğriliği, penisin yeterli fiziki özelliklerde olmaması durumunda, bu amaçlı kullanılan penis pompaları ile, penis eğriliği düzeltilebilmekte, penis boyunda gözle görülür artış gözlemlenir. Penis uzatma yöntemleri arasında yer alan cerrahi yöntemlerde, zorunlu hallerde kullanılır. Bu sayede penis daha etkili işlevini yerine getirerek, partnerinin vajinasında yeterli uyarılmayı sağlayarak, cinsel isteksizlik sorunlarına çare olur.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir