Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Ukrayna Üniversiteleri

Ukrayna Üniversiteleri

admin admin - - 5 dk okuma süresi
16 0

Ukrayna Üniversiteleri

Ukrayna, son yıllarda lisans eğitimi için en popüler ülkelerden biri olmuştur. Ukrayna üniversiteleri AB üniversiteleri tarafından eşdeğer kabul edilmekte ve eğitim kalitesi de kabul görmektedir. İki ülke arasındaki ilişkilerin son yıllarda gelişmesi nedeniyle YÖK, Ukrayna üniversitelerini tanımakta ve onlara eşdeğer nitelikler vermektedir. Ayrıca Ukrayna dünyanın en ekonomik ülkesi ve dünyada en fazla lisans öğrencisine sahip ülkedir.

Ukrayna Üniversitelerine Başvuru ve Kabul Koşulları

Sadece lise diploması ile istediğiniz okulda, istediğiniz bölümde eğitim alabilirsiniz.

Ukrayna Üniversitesi YÖK Eşdeğeri

Ukrayna üniversite diploması, Lizbon Antlaşması’nı imzalayan tüm Avrupa ülkelerinde geçerlidir. Bu sözleşme kapsamında dilediğiniz AB ülkesine transfer hakkınız bulunmaktadır. Ülkemizde özel sektörde çalışmak isteyen kişiler bu üniversitelerden aldıkları diplomalar ile kolaylıkla iş bulabilmekte ve önemli mevkilere gelebilmektedir. Ukrayna Devlet Üniversitesi YÖK tarafından akredite edilmiştir.

Ukrayna’da Hazırlık Eğitimi

Türk öğrencilerin Ukrayna’da lisans eğitimine başlamadan önce 9 aylık bir hazırlık eğitimi almaları gerekmektedir. Hazırlık kursları genellikle Ukraynaca veya İngilizce olarak tercih edilmektedir. Ayrıca öğrencinin hangi okulda hazırlık eğitimi aldığı da önemli değildir. İstediği okulda hazırlık eğitimi alabilir. Öğrenciler hazırlık eğitimlerini tamamladıktan sonra, Ukrayna Devlet Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış bir Ukrayna dili sertifikası verilir. Bu sertifika ile öğrenciler Ukrayna üniversitelerinde lisans eğitimi alabilirler.

Ukrayna hazırlık eğitimi; Ukrayna’da okumak isteyen öğrenciler için en popüler hazırlık kursudur.

İngilizce hazırlık eğitimi; bu hazırlık eğitimi sadece Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak isteyen öğrenciler için uygundur.

Ukrayna’da hazırlık eğitimi denilince sadece dil eğitimi düşünülmemelidir. Öğrencilerin hazırlık eğitimlerine başlamadan önce lisans eğitimlerini hangi alanda sürdürmek istediklerini belirlemeleri ve hazırlık eğitimlerini buna göre şekillendirmeleri gerekmektedir. Böylece öğrenciler hazırlık aşamasında 4 farklı seçeneğin kesiştiği bir yol ayrımına geldiler.

Neden bir Ukrayna üniversitesi seçmelisiniz?

YKS korkunuzu aşın! Çünkü lise diploması ile Ukrayna üniversitelerine okumak için gidebilirsiniz.

Artık üniversite sınavlarında başarısız olmaktan korkmanıza gerek yok. Eurostar, Ukrayna’daki herhangi bir üniversitede okumak için ihtiyacınız olan tüm desteği sağlar. Ukrayna’da üniversite eğitimi için herhangi bir sınav şartı yoktur ve taban puanlar konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Bu arada, bu üniversitelerde YÖK’teki ilk eğitiminizin eşdeğerini tamamladıktan sonra istediğiniz üniversiteye geçiş yapabilecek ve üniversite mezunu olmanın gururunu yaşayacaksınız.

Ukrayna’da alınan üniversite diplomaları hem AB’de hem de Türkiye’de tanınır! Mavi Diploma eki, üniversiteleri YÖK Akreditasyon Listesi’nde yer alan Avrupa ülkelerinde geçerlidir.

Ukrayna üniversiteleri Bologna sürecine dahil olduğu için kredi transfer sistemi ile başka bir üniversiteye geçiş yaptığınızda derslerinizi sayabilir, Erasmus ve Tempas gibi öğrenci değişim programlarına katılabilirsiniz. Türkiye Bologna Anlaşması’nı imzaladığı için diplomanız Türkiye’de de geçerli olacaktır. Bu nedenle YÖK, Ukrayna üniversitelerini tanır ve bu üniversitelerden alınan diplomaları eşitlemek kolaydır.

Ukrayna’da eğitim gören öğrenciler mezun olduktan sonra iletişim becerileri ile tam donanımlı olarak İngilizce ve Ukraynaca eğitim alacaklardır.

Rusça’ya çok benzeyen Ukraynacayı öğrendiğinizde, ortak dil İngilizce’nin yanı sıra Rusya ve diğer Rusça konuşulan ülkelerde çalışmakta sorun yaşamayacaksınız.

Ukrayna Eğitim Danışmanlığı Türkiye Temsilciliği Olarak tüm sorularınızı Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığına Sorabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir