Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Serdar Bağbaşı ile kişisel markalaşma yolunda izlenmesi gereken yol

Serdar Bağbaşı ile kişisel markalaşma yolunda izlenmesi gereken yol

admin admin - - 4 dk okuma süresi
7 0

Serdar Bağbaşı ile kişisel markalaşma yolunda izlenmesi gereken yol

Sosyal Medya Aracılığıyla Yaratılan Kişisel Markalar saman alevi gibi kısa ömürleri oluyor. Bunun yerine kişisel markalaşma yoluna giderken izlemeniz gerekilen yolu sizlere anlatmaya çalışacağım.
Kişisel markalaşma son dönemlerin en popüler konu başlıklarından biri oldu. Peki, nedir bu kişisel markalaşma ne nasıl bir yol izlenmesi gerekmektedir.
Dna veya parmak izi gibi eşsiz olan insanoğlu, doğası itibari ile tek olduğundan zaten bir marka adayıdır.
Kişisel yeteneklere odaklanarak ve kişisel markalaşma sürecini doğru bir şekilde izleyerek, herhangi bir alanda markaya dönüşmek gayet mümkündür.
Burada dikkat edilmesi gereken konu kişisel yetenekler;
Hangi konuda uzmansınız ya da hangi konuya ilgi duyuyorsunuz? Kişinin sevdiği bir alanda uzmanlaşması ve kişisel markalaşma yoluna gitmesi en başarılı örneklerden biridir.
Üç farklı kişisel markalaşma stratejisi vardır
Rakiplerin yapamadığı ya da cesaret edemediği alanlara yoğunlaşmak
Halkın genel olarak talep ettiği isteklerini karşılamak
Kişisel yeteneğiniz ya da uğraşmaktan zevk aldığınız bir konuda uzmanlaşmak
Bu üç seçeneğin içinden size en uygun olanı seçip, üzerinde çalışmanıza marka stratejisi denir. Siz kişisel markanızı oluştururken izlemeniz gereken yolu tek tek not almanız ve üzerinde çalışmanız şarttır.

Basit olarak anlatmaya kalkarsak çiçek yetiştirmeyi seviyorsunuz ve bu çiçekleri bir şekilde gelir olarak geri dönüşüm sağlamak istiyorsanız!
hangi çiçekleri yetiştireceksiniz?
Bunlar hakkındaki bilginiz nedir?
Rakiplerinize göre önde olduğunuz konu başlıkları?
Kendinizi geliştirmeniz gereken konu başlıkları?
Bilgi birikiminizi anlatacağınız mecralar şeklinde sıralayabilirsiniz.
Eğer herhangi büyük bir şirkette çalışıyorsunuz ve burada yükselmek ve devamlılığını getirebilmek için markalaşma yoluna gittiyseniz eğer;
İlk önce “Sözün bir erdem olduğuna” inanın ve çalışma arkadaşlarınız ile ilişkilerinizi makul bir seviyede ve tutarlı olun. Eğitiminiz ve kişisel düzen ve görgünüzle dikkat çekin. Eksik olan yanlarınızı geliştirin.
Burada daha çok müşterinin istek ve beklentilerini tespit edin ve karşılayın. Çünkü sizin en iyi reklamınızı müşterileriniz yapacaktır. Yani bir nevi gönüllü marka elçileriniz olacaktır.
Kişisel hijyeniniz, giyim kuşamınız, sosyal çevreniz ve hatta sosyal mecralarda yaptığınız paylaşımlara kadar samimi ve içten tavrınızdan ödün vermeyin. Yardımsever olun, sosyal sorumluluk projelerinde yer alın ve sürekli kendinizi geliştirin.
Bu sistem içerisinde siz farkına varmadan iş dünyasında aranan eleman ve kişisel bir marka olmuş olacaksınız. Unutmayın istikrarı korumak kaydı ile.

Kişisel markalaşmanın önemi hakkında konuya bu gün hiç girmek istemiyorum, zaten bilginiz vardır. Unutmayın sizin sözünüz senettir. Hep tutarlı ve hep akılcı yaklaşımlarınız ile çevrenizde parmakla gösteriliyorsunuz. Ayrıntılı bilgiyi academy.b2cfocus.com’ adresinden alabilirsiniz.

Serdar BAĞBAŞI – Kişisel Markalaşma Uzmanı
B2Cfocus.com – Kişisel Markalaşma

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir