Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Buhar Kazanı

Buhar Kazanı

admin admin - - 4 dk okuma süresi
6 0

Buhar Kazanı

Buhar kazanları suyun ısıtılarak buharlaşmasını sağlayan sistemlerdir. Buhar kazanlarında kömür, motorin, doğal gaz ve diğer fosil yakıtlar kullanılabilmektedir.

Günümüz tesislerinde buhar kazanı, sıvı-gaz yakıtların kullanıma geçmesi ile pek çok işletme için ekonomik ve hızlı bir enerji kaynağı olarak vazgeçilmez düzeyde kendisine yer bulmuştur. 

Buhar kazanları; istenilen miktar, basınç ve özellikle buharın üretildiği sistemin ana elemanlarıdır. Uygulamada çok sayıda farklı tipte buhar kazanı mevcuttur. En çok kullanılan iki ana buhar kazanı tipi; alev duman borulu silindirik tip kazanlar ile su borulu kazanlardır.

Buhar Kazanı Çalışma Prensibi ?

Büyük kapasitelere gidildiğinde ve enerji santralleri söz konusu olduğunda su borulu kazanlar kullanılır.

Dolayısıyla genel olarak buhar kazanı denildiğinde alev duman borulu tip kazanlar anlaşılır. Orta kapasitede endüstriyel buhar ihtiyacı büyük oranda bu tip kazanlarda karşılanmaktadır.

Kazanlada ilgili iki ana büyüklük, kazan işletme ve konstrüksiyon basınçlarıdır.

– Kazan işletme basıncı: Buhar Kazanın çalışması düşünülen basınçtır.

– Kazan konstrüksiyon basıncı: Kazan mukavemet hesaplarında esas alınan basınç olup, siparişte belirtilmesi gerekir. Bu basınç işletme basıncından -% 10 daha büyük olmalıdır. Örneğin 8 atü işletme basıncı olan kazan sipariş edilirken konstrüksiyon basıncının 8,8 – 9 atü olduğu belirtilmelidir.

Büyük su hacimli kazanların (Silindirik tip buhar kazanları) konstrüksiyonunda:

a- Max. basınç 30 atü.

b- Max. güç 32 MW olabilmektedir.

Ancak normal şartlarda buhar kazanı için ekonomi ve güvenlik ön plana alınmalıdır.

30 atü işletme basıncı ve 50 ton/h toplam buhar kapasitesi değerleri üzerinde su borulu kazanların kullanılması tavsiye olunur.

Su hacmi sınırlaması olmayan ve Grup IV’e giren alev duman borulu kazanlar genellikle silindirik formdadır. Alev ve sıcak gaz geçişi, iki veya üç geçişli olabilmektedir. Ocak genellikle bir adet olup, büyük kapasiteli tipler iki ocaklı da olabilmektedir.

Buhar Kazanının Avantajı Nedir?

Permak Enerji tarafından üretilen buhar kazanı çeşitleriyle buhar gücünü kullanarak, üretiminiz için gerekli olan enerjiyi en düşük maliyetle sağlayabileceğiniz sistemleri üretmektedir.

Buhar Kazanı Fiyatları ?

Buhar kazanları konusunda bir diğer çok merak edilen konu da fiyat konusu olarak karşımıza çıkmaktadır. Buhar kazanı fiyatları alacak olan kişiler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Bu yüzden de fiyat performans olarak iyi olan buhar kazanları çok tercih edilmektedir. Bu yüzden de bu tip kazanların üretiminin çok olduğu bilinmektedir.

Buhar kazanı, kullanım alanları ve kullanım amaçları doğrultusunda kendi içerisinde sınıflandırılmasından kaynaklı. İşletmenin ihtiyaçları doğrultusunda doğru buhar kazanı seçimi yapmak son derece önemlidir.

Buhar kazanı fiyatları projeye göre değişkenlik göstermektedir. Projenizde kullanılan ve kullanılacak olan buhar kazanı için doğru fiyat verilebilmesi için Teknik ekibimizle irtibata geçmeniz gerekmektedir. 

Diğer Blog Yazılarımız

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir