Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Buhar Jeneratörü

Buhar Jeneratörü

admin admin - - 7 dk okuma süresi
4 0

Buhar Jeneratörü

Permak Buhar Jeneratörleri içlerindeki su hacimlerinin az olmasından dolayı hızlı buhar üreten ve patlama riski olmayan su borulu buhar üreteçleridir. Buhar jeneratörü, üzerindeki yakıt brülörüne bağlı olarak, yakıtın yanmasıyla buhar üretir. Jeneratör üzerinde brülör ve diğer aksesuarların tam otomatik olarak çalışması için tüm gerekli donanım mevcuttur. 

Su borulu tipler bir su serpantinine basılan suyun serpantin çevresince ısıtılıp buhar fazına geçirilmesi esasına dayalı çalışır.

Buhar Jeneratörü

Buhar JeneratörüBuhar KazanıEconomizer Sistemler’in üretiminde çağımızın gereksinimlerini karşılayacak üstün teknolojiler ve standartlar kullanılmaktadır. Amacımız, ithal edilen ürünlerin üzerinde bir kalite ve teknolojik yapılanma ile PERMAK GÜVENCESİ’ni siz değerli müşterilerimizin kullanımına sunmaktır. Ülke ekonomisine ve ihracatına da katkı sağlayacak, benzer üretimlere örnek teşkil edeceğinede inandığımız bu yeni yatırımımız, kendi konusunda BUHAR ÜRETİM SİSTEMLERİ’nde dünyada da en önemli üreticilerinin arasına şimdiden girmiş durumdadır. Buhar Üretim Sistemleri’nde dünya çapında satış ve servis ağı kurulması işlemlerimiz hızla yürütülmektedir.

Buhar Jeneratörü Avantajları

Su hacmi olmadığı için Alev Duman Borulu Skoç Kazanlardaki gibi düşük yüklerde düşük verimle çalışmazlar. Bu nedenle daha verimlidirler.

Permak Buhar jeneratörlerinin patlama riski olmadığı için yerleşim sınırlaması yoktur. Böylece bina altlarında, hatta insanların çalıştığı hacimlere bile konulabilir. Bu kazanların bir başka önemli özelliği ise hızlı buhar üretmeleridir. Bu sebeple buhar jeneratörlerinin bir diğer adı da “hızlı buhar üreteçleri”dir.

Neden Buhar Jeneratörü

Permak Buhar jeneratörlerinin klasik büyük su hacimli skoç kazanlara göre avantajları aşağıdaki gibi sayılabilir:

  • Yerleşimle ilgili kısıtlaması yoktur. Binaların altına yerleştirilebilir.
  • Soğuk starttan itibaren buhara kalkış süresi 5 dakikanın altındadır.
  • Fiyatları genellikle daha ucuzdur.
  • İşletme öncesi sertifikasyon testlerine gerek yoktur.
  • Periyodik kontrole gerek yoktur.
  • Kullanımı ve operasyonu oldukça pratiktir.
  • Ehliyetli bir kazan operatörüne ihtiyaç yoktur.

Buhar Jeneratörü Sistemi Çalışma Prensipleri

Buhar jeneratörü, Ana gövde (duman kanalı), serpantin (basınçlı gövde), brülör, elektrik kumanda panosu, besi suyu pompası, separatör, kondens tankı ve baca bölümlerinden oluşmaktadır.

Genel olarak serpantin, iç içe geçmiş iki adet spiralden oluşmaktadır. Spiralin giriş ve çıkış ağızları ön kapakta görülmektedir.

Su yumuşatma cihazı tarafından arıtılmış ve kondens tankında kullanıma hazır bulunan su, besi suyu pompalarıyla serpantin giriş ağzından içeriye basılır. Brülörün devreye girmesiyle serpantin içerisindeki su buharlaşır çıkışa doğru ilerler ve çıkışa ulaşır. Çıkış tarafındaki kontrol cihazları ile basınç ve sıcaklık kontrolleri yapılarak üretilmiş olan buhar ana buhar vanası açılarak prosese gönderilir.

Buhar Jeneratörü Türleri

Aslında buhar jeneratörü de bir buhar kazanıdır. 

Buhar jeneratörleri, spiral su borulu, dik su borulu, yatık su borulu, bunların karışımı veya düşük su kapasiteli duman borulu şeklinde konstrüksiyonlarda olabilir. 

Buhar Jeneratörü Fiyatı

Buhar jenetörleri kapasitesi ve çeşidine göre farklı fiyatlarda satılmaktadır. Projenize uygun buhar jeneratörü fiyatı verebilmemiz için lütfen satış ekibimizle irtibata geçiniz.

Permak Buhar Jeneratörünü Kimler Tercih Etmeli 

Önceleri otel, çamaşırhane, küçük konfeksiyon atölyeleri, gıda ve kimya sektörü gibi alanlarda tercih edilen buhar jeneratörleri son dönemde kaskad/sıralı yapıda, birlikte kullanımıyla birlikte daha yüksek buhar gereksinimi olan fabrikalarda da avantajları nedeniyle tercih edilmeye başlanmıştır.

Buhar Jeneratörü Kimler Tercih Etmeli

Gelişen endüstrinin vazgeçilmez altyapısı olan buharın; ucuza mal edilmesi, emniyet sistemlerinin en üst düzeyde uygulanması, patlama riski olmaması ve her türlü mekana konulabilmesi arayışına cevap veren buhar jeneratörlerinde, maksimum kapasitede doymuş buhar 3 dakikada kullanıma hazırdır.

Buhar Jeneratörü Kullanım Alanları

  • Kimyasal prosesler
  • Tekstil ve Kumaş
  • Deri endüstrisinde
  • Sağlık
  • Gıda ve tarım 
  • Gübre endüstrisinde 
  • Sterilizasyon amacı ile ilaç endüstrisinde
  • Kağıt endüstirisinde
  • Otel
  • Boya
  • Çamaşırhane ve Kuru Temizleme
  •  Şişeleme
  • Tarım, Süt ve Mandıra sektörü

Buhar Jeneratörü Patlar mı?

Buhar Jeneratörleri prensip olarak buharı depo etmeden üretip sisteme gönderen, çok düşük su hacimleri ile çalışan ünitelerdir.

Buhar jeneratörlerinde su hacmi olmadığı için patlama riski de yoktur. Dolayısıyla yerleşim sınırlaması yoktur. Böylece bina altlarında, hatta insanların çalıştığı hacimlere bile

Buhar Kazanı

Buhar kazanları suyun ısıtılarak buharlaşmasını sağlayan sistemlerdir. Buhar kazanlarında kömür, motorin, doğal gaz ve diğer fosil yakıtlar kullanılabilmektedir.

Günümüz tesislerinde buhar kazanı, sıvı-gaz yakıtların kullanıma geçmesi ile pek çok işletme için ekonomik ve hızlı bir enerji kaynağı olarak vazgeçilmez düzeyde kendisine yer bulmuştur. 

Buhar kazanları; istenilen miktar, basınç ve özellikle buharın üretildiği sistemin ana elemanlarıdır. Uygulamada çok sayıda farklı tipte buhar kazanı mevcuttur. En çok kullanılan iki ana buhar kazanı tipi; alev duman borulu silindirik tip kazanlar ile su borulu kazanlardır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir