Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Aktüel
  4. »
  5. BİRLİK HURDA

BİRLİK HURDA

admin admin - - 4 dk okuma süresi
10 0

Hurda sektörü ülkemizde çok büyük bir sektör ve her geçen gün büyümeye devam ediyor. Hurda metal piyasası dünyada adeta ayrı bir borsa haline geldi. Binlerce insan bu alanda çalışarak geçimini sağlıyor. Ayırma, herhangi bir üretim sürecinin son noktasıdır. Üretilen tüm ürünler geri dönüştürülür ve yeniden kullanım için hammaddeye dönüştürülür.

BİRLİK HURDA

Hurda tesisleri, değerli hurda malzemelerin toplanmasından,  ayrıştırılmasından, geri dönüştürülmesinden ve geri dönüşüme izin verilmesinden sorumludur. Geri dönüştürülebilir olmasına rağmen, çöp olarak kabul edilen, doğrudan doğaya bırakılan çöplerin yanı sıra dünyanın her yerinde yaygın bir sorundur. Doğadaki organik yapılarla karışması uzun zaman alan ve çevrede bulunamayan bu atıklar hurdacılar tarafından toplanarak geri dönüşüme gönderilerek hem çevresel, hem ekonomik hem de yeniden üretilebilirlik sağlanmaktadır. Bu atıklar doğrudan hurdacılar tarafından toplanmakta veya satın alınmakta, tesislerde ayrıştırılarak uygun geri dönüşüm birimlerine gönderilerek geri dönüşüm operasyonlarının ilk aşaması tamamlanmaktadır. Hurda toplama, hurda toplayıcıları ve hurda tesisi yöneticilerinin sorumluluğunda olan, sahada bilgi gerektiren ciddi bir iştir. Tehlikeli ve tehlikesiz atıkların neler olduğu ve bunları toplarken ne gibi önlemler alınması gerektiği, bir hurda satıcısının uzmanlığının bir parçasıdır. Bireysel hurdacılar olduğu gibi kurumsal işletmelerin varlığı da vardır. Bu şirketler çalışanları aracılığıyla çevreden gelen atıkları doğrudan toplayıp bertaraf edebildikleri gibi, atıkları sahibi olan ve satmak isteyen kişilerden de kolaylıkla satın alabilirler.

Geri Dönüşümün Adresi Birlik Hurda

Her alanın değişen koşullara göre değiştiği günümüzde hurda sektörü de çok daha gelişmiş ve belirli dönemler için şartlar oluşturmuştur. Her türlü hurdayı toplamak için çeşitli özel aletlere sahip olan hurda metal işçileri, her ebat, ağırlık ve tipte hurda toplama imkânına sahiptir. Bu işi meslek olarak kabul edenler, iş için gerekli bilgi ve donanıma sahip olarak gelir elde ederler. Hurda değeri olabilecek hurdaları toplayan hurda işçileri, geri dönüşüm sürecinin ikinci aşaması olan hurdaların ayrıştırılmasından da sorumludur. Toplanan atıklar hurda depolarına gönderilir ve burada ayrıştırma işlemi  başlar. Çok büyük hurdalar, kolay taşınması için özel makinelerde boşaltıldıktan sonra bu işleme dahil edilir. Bu şekilde hurdalar özenli bir şekilde ayrıştırılmış olur.

Elinizde bulunan hurdaları satmak için firmamı Birlik Hurda ile iletişim kurabilirsiniz. www.birlikhurda.com web adresimizde bulunan iletişim kanalları üzerinden hurda fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir