Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Denklik

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Denklik

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Denklik

Azerbaycan Tıp Üniversitesi denklikAzerbaycan’da üniversite okumak isteyen pek çok öğrencinin merak ettiği bir konudur. Tıp diploma denkliği için Tıp doktorluğu alanında yazılı seviye tespit sınavı 2 senede iki kez yapılır. Tıp programlarının denklik işlemlerinde uygulanan yapılandırılmış klinik sınav yine Azerbaycan Tıp diploma denkliği için öğrencilerin göz önünde bulundurması gereken bir husustur. Bu sınav Tıp bölümünün denklik işlemleri aşamasında girilecek olan seviye tespit sınavı klinik bilgi ve yeterlilik alan beceriler ve yetkinliklerin tespit edilmesi amacıyla üniversiteler tarafından yapılan bir sınavdır.

Aslen simülasyon modeller üzerinden gerçek hastalar üzerinden pratik uygulamaların yapılmasını içeren ve yazılı seviye tespit sınavının şeklinde olan bir sınav çeşididir. Azerbaycan Tıp Üniversitesi denklik tıp bölümü okuyan öğrencilerin mezun olduktan sonra diplomalarını denklik başvurusunda bulunabilmeleri için her bir akademik dönem en az 90 gün Azerbaycan sınırlarında kalmaları ve aynı zamanda üniversite bünyesindeki dersleri düzenli bir şekilde katılmaları gereklidir.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Ücretleri 2019

Azerbaycan Tıp Üniversitesi ücretleri 2019eğitim öğretim yılında öğretim ücreti yıllık 4000 Amerika Birleşik Devleti dolarıdır. Öğretim dili Azerice, Rusça, İngilizcedir. Üniversite bünyesinde hazırlık eğitimi verilir hazırlık sınıfı öğretim ücreti her sene için alınır ve 2019-2020 eğitim öğretim senesinde ücret 3000 Amerika Birleşik Devleti dolarıdır. Hazırlık sınıfı öğretim süresinin sütununda gösterilmiş olan senelere dahil değildir. Yurt imkânı yer alır ve aylık ücreti 600 dolardır.

Türk öğrenciler eğitim öğretimlerini bu programda devam ettirerek Tıp öğrenimini 3. senesine Azerbaycan’da başarı ile tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram Tıp Fakültesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenci eğitimlerinin kalan kısmını tamamlayabilme avantajı bulabiliyor.

ÖSYM tarafından yapılacak olan yerleştirme sınavı sonrasında öğrenciler ülkemize döndükleri zaman hangi üniversitelerin tıp fakültesinde eğitimlerini tamamlayacaklarını bilerek Azerbaycan’a eğitime gideceklerdir. Azerbaycan Tıp Üniversitesi ücretleri 2019 hakkında detaylı olarak bilgiye üniversitenin resmi internet adresinden de ulaşabilirsiniz. Yurt dışında Yükseköğretim kurumlarında öğretim görecek öğrenciler öğrenciliklerinin tanıtmaları Milli Eğitim Bakanlığı ya da yurt dışı temsilcilerine öğrenci dosyası açtırmaları gereklidir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir