Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Bocce nedir ?

Bocce nedir ?

admin admin - - 2 dk okuma süresi
10 0

Dünyanın en eski spor dallarından biri olan kriket, birçok kişinin bilmediği ve bowlinge benzeyen, ütüyle oynanan bir oyun ve spor dalıdır. Sporun kökeni ve dünyanın birçok yerinde oynandığı konusunda kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte kökeninin M.Ö. Bu nedenle en eski spor endüstrilerinden biri olarak kabul edilir. Bugün oynanan versiyon erken Romalılar tarafından oynanır ve Bocce olarak adlandırılır .

Oyunun amacı, fırlatma/yuvarlanma toplarınızın hedef topa ( pallino ) yakın olduğundan emin olmaktır. Rakibin topları tarafından hedef topun yanına atılan hiltonbet giriş her top için bir puan sayılır ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maç) kazanır. Rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve yuvarlanamıyorsanız, hedefe veya rakibin topuna vurmak için atış yapabilirsiniz.

Demir kort 26mt 50cm uzunluğunda ve 4 mt 50cm genişliğinde dikdörtgen bir sahada oynanır. Oyuncular tekler isteka müsabakalarında 4 topla 2 veya 3 maçta 2 topla oynarlar.

Bocce sporu dört farklı oyun sisteminden oluşmaktadır. Bunlar ;

Raffa ,

Volo ,

Petank

Çim Topu

Raffa sistemi ülkemizde ilk kez 1990’ların başında uygulanmaya başlandı ve 1995 yılında spor Tüm Sporlar Federasyonu çatısı altına girdi. Daha sonra Beyzbol ve Softbol Ligi’ne bağlı olan Pétanque, Merkez Danışma Kurulu kararı ile 14 Ekim 2004 tarihinde bowling ve dart için ayrı bir lige dahil edilmiştir .

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir