Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bitgesell En İyi 20 Coin Arasına Girer mi?

Bitgesell En İyi 20 Coin Arasına Girer mi?

admin admin - - 9 dk okuma süresi
7 0

Bitgesell En İyi 20 Coin Arasına Girer mi?

Kripto paralar yaklaşık 10 yıl önce Bitcoin ile hayatımıza girdi. Bitcoin ile başlayan furya, kısa sürede akıl dışı noktalara ulaştı.

Merkez ve merkezden yönetilen finansal manipülasyonlara karşı bir süredir devam eden alternatif varlık arayışı, ekonomik krizle birlikte Bitcoin’in doğmasına yol açtı. Şu anda en büyük kripto para birimi olan Bitcoin o dönemde blok zincir ve kripto para birimlerinin benimsenmesinin önündeki engelleri yıkmayı başardı. Doğal olarak ilk yıllarda üretilen alternatif kripto paralar ya Bitcoin’den çatallandı ya da Bitcoin’in izinden gitti.

Bitgesell, Bitcoin’e alternatif olarak geliştirilmiş en son ve en etkili projedir. Bitcoin’den çatallanan ya da ilham alan diğer kripto paralardan farklı olarak BGL, yenilikçi ve güçlü bir finansal modele sahiptir.

BGL’nin kuruluş aşaması incelendiğinde Bitcoin’e büyük oranda benzediği görülüyor. Projenin geliştiricisi Emma Wu da projesini tanımlarken Bitcoin kod tabanını güncel teknoloji yardımıyla iyileştirerek kullandığını ifade ediyor. Wu’ya göre  Bitgesell bu nedenle Bitcoin’in geleceği olacak ve kripto piyasasında üst sıralara çıkacak.

Bitgesell ekibi ortaya koyduğu finansal model ve izlediği yol itibariyle kripto piyasasında zirveye çıkacağından emin gibi duruyor. Peki BGL gerçekten ilk 20 kripto para arasına girebilir mi? BGL artıları ve eksileri neler?

Bitgesell (BGL) Nedir?

Bitgesell (BGL) nedir? sorusunu cevaplamadan önce kripto paraların taşıması gereken özelliklerden kısaca bahsedelim.

Kripto para ifadesi; kriptografi ile para kelimelerinin birleşimidir. Kriptografi, bir çeşit şifreleme yöntemidir. Herhangi bir veriye üçüncül kişilerin erişmesini engeller. Kripto para da temeline bu fikri alır.

Kriptografi ile blok zincirdeki varlıklarınız güvence altına alınmış olur. Siz izin vermedikçe hiç kimse sizin ne kadar paranız olduğunu, paranızla hangi işlemleri yaptığınızı öğrenemez.

Bilindiği gibi geleneksel finansal kuruluşlar blok zincirin aksine paranızı sizin adınıza tutar. Dolayısı ile kuruluşlar herhangi bir gerekçe göstererek fonlarınız üzerinde işlem yapabilir ya da kısıtlama getirebilir. Geleneksel finans kuruluşları aynı zamanda bulundukları ülkenin yasalarına tabidir. Devleti yöneten hükümetler bu kuruluşlar aracılığı ile istediği kişinin hesaplarına bloke koyabilir ya da varlıklarına el koyabilir.

Kripto paralar tam da bu sorunlara çözüm üretmek amacıyla geliştirildi. Arkasında herhangi bir merkezi otorite bulunmadığı için varlıklarınızın kontrolü tam olarak sizin elinizde olur.

Blok zincirin geleneksel finans kuruluşlarına göre öne çıkan diğer bir avantajı ise zamandan bağımsız olarak daha ucuz maliyet ile işlem yapılmasına imkan vermesidir. Bankacılık sektörü son yıllarda transfer şartlarını kısmen iyileştirse de hala işlem ücretleri blok zincire kıyasla oldukça yüksek.

Genel olarak kripto para özellikleri şu başlıklar altında toplanabilir:

  • Merkeziyetsiz olması,
  • Sahip olunan tüm varlıklara sadece varlık sahiplerinin erişebilmesi,
  • Varlıklar üzerindeki tüm yetkinin varlık sahibinde olması,
  • Hesap bilgilerinin güvenliği,
  • Yeni arz oluşturma kuralları
  • Anonim kalma hakkı,
  • İşlem kayıtları

Belirttiğimiz başlıklar dahilinde Bitgesell’i incelemek gerekirse BGL, merkeziyetsiz bir yapıdadır. Topluluk tamamen ekosistemin temelindedir. BGL, Binance Smart Chain üzerinde çalışan bir kripto paradır. Dolayısı ile ağ güvenliği üst düzeydedir. Herhangi bir saldırı sonucunda varlıkların çalınması ya da bilgilerin sızdırılması neredeyse imkansızdır.

İşlemler tamamen anonim olarak gerçekleştirilir. Kişisel bilgiler ağ üzerinde daha sonradan kullanılmak üzere saklanmaz ve cüzdan bilgilerine üçüncü kişiler ulaşamaz.

Bu açıdan bakıldığında BGL, sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir kripto para olarak karşımıza çıkıyor. Projenin detayları da incelendiğinde gelecekte ilk 20 kripto para arasına girme ihtimali oldukça yüksek.

Bitgesell (BGL) Nedir?

BLG adını Alman ekonomist Silvio Gesell’den alır. Gesell’e göre ekonominin sürekli çökmesinin nedeni piyasadaki paranın sahip olduğu gücün, üretilen mallara göre çok fazla  olmasıdır. Gesell soruna çözüm olarak paranın bir kullanım süresi olması gerektiğini söyler. Alman ekonomiste göre paranın kullanım süresi olmazsa insanlar elindeki parayı saklama eğiliminde olacak; dolayısı ile devletler sürekli para basmak zorunda kalacak. Sürekli para basılması enflasyonun yükselmesi anlamına geleceğinden, Gesell para basmanın sorunları çözmek mevcut problemlere yenilerini ekleyeceğini ifade eder.

Kabaca Gesell bir varlığın değerini belirleyen temel etkenin nadirlik olduğunu düşünür. BGL de Gesell’in savunduğu ekonomik modeli uygular. BGL değerini arttırmak için dijital kıtlığı maksimum seviyeye çıkarır. BGL aynı zamanda yatırımcılarını ekosistemine değer katması için teşvik eder. Bu da sürdürülebilir bir proje olmasını sağlar.

Bitgesell’in Farkı Nedir?

Bitgesell kendini Bitcoin’in geleceği olarak göre bir değer deposudur. Dolayısı ile artı ve eksi yönlerini Bitcoin üzerinden değerlendirmek daha doğru sonuçlar verir.

Bitgesell ve Bitcoin madencilik başlığı altında incelendiğinde bazı noktalarda birbirinden ayrılır. Bitcoin’in ilk yıllarında madencilik daha rahat yapılırken harcanan enerji şimdiye göre çok daha düşüktü. BTC madenciliği yapan kişi ya da şirketlerin de yoğun bir şekilde eleştirdiği konuların başında bu gelir.

Bitcoin, ağdaki toplu hashrate dayalı madencilik zorluk seviyelerini zamanla artacak şekilde programlamış bir kripto paradır. Yani zaman geçtikçe madencilik için gereken donanım kapasitesi ve harcanacak enerji miktarı artar. İlk senelerde evde bile madenciliği yapılabilen BTC’nin, günümüzde üretilmesi için sadece büyük yatırımcıların karşılayabileceği enerji ve operasyonlara ihtiyaç duymasının nedeni budur.

Bitgesell’in kurucusu Emma Wu, özellikle madencilik konusu üzerine odaklanarak, kendi yarattığı ekosistemde daha hızlı ve verimli üretim için karma algoritmada bazı kritik değişikliklere gitti.

Bitcoin’de kullanılan SHA-2 standartları yerine SHA-3 tabanlı Keccak karma algoritmasını kullanan Wu hem ağın güvenliğini arttırdı hem de enerji verimliliği açısından Bitgesell blok zincirini madenciler için cazip hale getirdi. Ayrıca SHA-3 tabanlı Keccak karma algoritması hızı büyük ölçüde arttıracağından Bitgesell bu noktada da avantaj sağlıyor.

Bitgesell, madencilerine sürekli verimli bir üretim alanı sunacağını projenin tanıtımlarında sıkça belirtiyor. Projenin işlem ücretlerinin %90’nını yakması, her yıl halving gerçekleştirmesi öne çıkan diğer artıları arasında yer alıyor.

Proje sağlam temeller üzerine inşa edilmiş, Bitcoin’in eksik olan yönlerini tamamlayacak şekilde geliştirilmiş bir kripto para olarak görülüyor. Dijital kıtlık noktasında oldukça başarılı olan BGL’nin her geçen sene değerini arttıracağı düşünüldüğünde gelecekte ilk 20 kripto para arasına girme potansiyeli bulunuyor.

Web: https://bitgesell.ca/

Twitter: https://twitter.com/Bitgesell

“Bu makale bir yatırım tavsiyesi değildir. Bilgilendirme amacı ile yazılmıştır. Yatırım yapmadan önce adı geçen şirketler ve kripto paralar hakkında araştırma yapılması önerilir.” 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir