Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Aronya Fidanının Nasıl Sulanması Gerekir?

Aronya Fidanının Nasıl Sulanması Gerekir?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
11 0

Aronya Fidanının Nasıl Sulanması Gerekir?

Aronya fidanının kök kısmı daha çok yüzlek bir köke benzer. Bu yüzden de toprak işleme işlemimin yüzeysel bir şekilde yapılması gerekir. İlkbahar mevsimindeki toprak işleme, toprağın iyi bir şekilde havalandırılmasının yapılması ve yanında da yabancı ot kontrolünün yapılıyor olması oldukça önemli bir durumdur. Aronya fidanıbitkisinin su isteme gereksinimi, diğer meyve türlerinin ihtiyaç durumuna göre farklılık göstermez.

Yıllık olarak 500 ila 600 mm kadar bir aralıktaki yağış bitki gelişimi için oldukça yeterli olur. Fakat yağışın vejetasyon yani büyüme ve yetişme donemi süresince yağması önemli bir durumdur. Sulama mevcut görülen imkanlar doğrultusunda damla ya da yağmurlama yöntemlerinden herhangi birisi ile yapılabilir. Bulunduğu yer ve toprak yapı biçimine göre aronya fidanı dikilmiş olduğu toprağın her zaman 20 derinlik oranına kadar nemli olmasına neden olacak şekilde sulama yapılması gerekir. Hasattan sonra kış mevsimi boyunca eğer ki iklim çok kurak geçmez ise sulama yapmak gerekmez.

Aronya Fidanı Satın Aldım Ne Yapmam Lazım

  • Aronya fidanının teslim alındıktan sonra ambalaj içerisinden çıkarılması gerekir.
  • Aronya fidanını hafif bir şekilde sulamanız gerekir.
  • Fidan dikim işlemini buharlaşmanın çok az olduğu zaman yani sabahın erken saatinde ya da akşam üstü zamanında yapılması tavsiye edilir.
  • Aronya fidanı genel olarak çalı şeklinde bir gelişme sahip olduğu için çok farklı bir dikim işlemi ve dikim mesafesi uygulanabilir. Fakat tercihen daha çok kuzey ya da güney yönüne doğru ekilmesi gerekir.
  • Makinalı hasat yapımına sahip olan kişiler için sıra sıra dizim için uygun görülen 4 metre, sıra üzeri için de 0,75 ila 1,25 m arasında dikim işlemi tercih edilir.
  • Eğer ki ocak şeklinde fidan yetiştiriciliği yapılacak ise aronya fidanı sıra arasının 2 ila 2,5 metre, sıra üzeri için de 1,5 ila 2 metre arasında olması önerilir.
  • Fidan ekiminin yaklaşık olarak çap oranı 30 cm, derinlik oranı 20 cm kadar olan çukurların açılarak dikimi yapılır. Sizde bunun için http://klonfidan.com.tr sitesinden hizmet alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir