Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Filistin İsrail Çalışmaları Uzmanı Haydar Oruç: Siyonist Rejimin Filistinlilere Zulmü Devam Ediyor!

Filistin İsrail Çalışmaları Uzmanı Haydar Oruç: Siyonist Rejimin Filistinlilere Zulmü Devam Ediyor!

admin admin - - 3 dk okuma süresi
6 0

Filistin İsrail Çalışmaları Uzmanı Haydar Oruç: Siyonist Rejimin Filistinlilere Zulmü Devam Ediyor!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı birliklerinde görev yapmış ve halen ORSAM’da araştırmalar yapan Filistin/İsrail Çalışmaları uzmanı Haydar Oruç gazeteci Eren Talha Altun’un sorularını yanıtladı.

Kudüs Gününe ilişkin açıklamalarda bulunan Filistin/İsrail Çalışmaları uzmanı Haydar Oruç şunları kaydetti;

Kudüs Günü kapsamında da işte Kudüs’teki önce Kudüs’ün statüsü, Kudüs’ün kutsiyeti üzerine etkinlikler, programlar yapıldıktan sonra, mevcut durumda Kudüs’ün mevcut statüsü, Kudüs’te neler oluyor, Filistinlilerin Kudüs için verdiği mücadele ile ilgili güncel durumlar paylaşılıyor. Benim Kudüs Haftası ile ilgili söyleyebileceğim genel şey bu. Çok fazla ülkemizde bununla ilgili etkinlik, belli kesimler tarafından  yapıyor ama genel ana kanallar üzerinden çok da fazla bu konuda bir etkinlik yapılmadığı için çok fazla bilinir, görünür olmadığını söylemek durumundayım maalesef.

YETERİNCE BU KONUDA HASSASİYETİMİZ YOK

Ancak son dönemde, özellikle bu işte Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin ve diğer diğer mülteciler de girdikten sonra Türkiye kamuoyu biraz daha çeşitlendikten sonra, bu konudaki, özellikle Suriye’deki alimlerin de Türkiye’ye gelmesinden sonra, Türkiye’nin Arap network ile daha yakın ilişkiler kurmasından sonra bu konuda daha etkinliklerin arttığını görüyoruz.

Onların da katıldığı, Filistinlilerin, özellikle Türkiye’deki Filistinlilerin etkinlikleri ile birlikte bu konunun biraz daha görünür hale gelmeye başladığını söyleyebilirim kişisel olarak.

KUDÜS MESELESİ DAHA FAZLA GÜNDEME GETİRİLMELİ

Özellikle içinden geçtiğimiz süreç içerisinde, Kudüs’ün maruz kaldığı uygulamalar, Kudüs’teki Filistinlilerin esaretleri, yaşadıklarını düşününce tabii ki daha fazla gündeme getirilmesi lazım. En son hatırlanacağı üzere geçen sene Mayıs’ta yaşanan olaylar hala taze. Çok böyle hiç istemediğimiz, kabul etmek istemediğimiz olaylar mevcut.

Zaten Filistinlilere, İsrail’in yaptığı bir mezalim vardı ama geçen seneki olaylar bunun biraz daha ötesine geçmişti. İşte Mescid-i Aksa’nın bahçesindeki bir ağaçta çıkan yangını, tam da o sırada burak duvarının önünde sözde bayrak yürüyüşü için, tam da bayramına denk geldiğinde, bayrak yürüyüşü için toplanan Yahudi fundamentalistlerin naralar attığını, sevinç gösterilerinde bulunduğunu gördük.

ÜZÜLEREK SEYRETTİK

İsrail askerlerinin postallarıyla Mescid-i Aksa camiine girdiğini, oradaki Filistinlilere bombalar attığını gördük. Tabii bunlar hiç kabul edilebilir, katlanabilir şeyler değil. O yüzden diyorum. Bunların daha fazla gündeme gelmesi, gündemde tutulması, kamuoyunun bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir