TABA-AmCham, yapılan haberlerle ilgili basın bildirisi yayınladı

TABA-AmCham, yapılan haberlerle ilgili basın bildirisi yayınladı

ABONE OL
13 Nisan 2022 17:33
TABA-AmCham, yapılan haberlerle ilgili basın bildirisi yayınladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TABA-AmCham Türk Amerikan İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu, basında çıkan ve dernekle bağlantısı bulunmayan haberlerle ilgili basın açıklaması yayınladı.

1987 yılında kurulan ve kurulduğu yıldan beri Türkiye-Amerika ticari ilişkileri arasında köprü niteliği taşıyan TABA-AmCham Türk Amerikan İş Adamları Derneği, mevcut süreçte dernekte bir görev veya yetkiye sahip olmayan, derneğin eski başkanlarından Ali Osman Akat’ın şahsi ve bağımsız olan işleri hakkında yapılan, dernek adının ve logosunun bulunduğu haberlerin yapılması sonrası yönetim kurulunu toplayarak basın açıklaması yayınladı.



TABA AMCHAM TÜRK AMERİKAN İŞ ADAMLARI DERNEĞİ BASIN BİLDİRİSİ

13.04.2022 tarihinde derneğimizin eski başkanlarından Sayın Ali Osman Akat hakkında basında bir takım haberler yer almıştır. Haberler sonrası Disiplin Kurulumuz toplanmış ve dernek tüzüğünün 5.4.4 maddesi gereğince kendisinin dernekten ihracı yönünde tavsiye kararı almıştır. Alınan karar Yönetim Kurulumuz’da olağanüstü toplanarak değerlendirilmiş ve derneğimiz ile olan üyelik ilişkisi sonlandırılmıştır.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, adı geçen kişi TABA-AmCham Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı olmadığı gibi, kurumlarımızda herhangi bir görev ve yetkiye sahip değildir. Ali Osman Akat’ın derneğimizle tek bağı üyelik ile sınırlı olup bugün itibariyle ilişiği kesilmiştir.

Derneğimizin manevi şahsiyetinin ve saygınlığının hiçbir ilgisi olmayan bu tip olaylarla zedelenmemesi adına, derneğimizin adının bu tip haberler ile anılmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini, adı geçen kişinin derneğimiz ile hiçbir ilişkisinin kalmadığını, derneğimizin logo ve adının kullanılmamasını ve gerekli düzeltmelerin yapılmasını rica eder, kamuoyuna saygıyla bildiririz.


Saygılarımızla,

Türk- Amerikan İş Adamları Derneği
Yönetim Kurulu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.