Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Şehrin yüzde 90’ından fazlası hasar gördü

Şehrin yüzde 90’ından fazlası hasar gördü

admin admin - - 3 dk okuma süresi
8 0

Drone görüntüleri, Ukrayna’nın liman kenti Mariupol’ün haftalarca süren Rus bombardımanından sonra adeta bir cehenneme döndüğü gösterdi. Yetkililerin bildirdiğine göre savaştan önce 400 bin kişiye ev sahipliği yapan şehirdeki binaların yüzde 90’ınından fazlası yıkıldı.

Ukrayna’nın güneydoğusundaki kuşatma altındaki Mariupol şehrinden kaçan sakinler, Rus bombardımanının yol açtığı tahribatı gösteren şok edici drone görüntüleri ve uydu fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla Mariupol’daki koşulların “dayanılmaz” olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, Ukraynalı yetkililer, Mariupol’de 5 bin sivilin öldüğünü ettiklerini açıkaldı. Yaklaşık 200 bin kişi ise eletrik, su ve gıda erişimi olmadan şehirde mahsur kaldı..

Mariupol’den 225 km uzaklıktaki Zaporizhzhia bölgesine kaçmayı başaran iki kadın, CNN’e Mariupol’deki koşullar ve korkutucu yolculuk hakkında bilgi verdi.

Güvenlik endişeleri nedeniyle soyadını vermeyen Lidiia, Rus bombardımanlarının evinin yakınlarını vurmaya başlamasının ardından Mariupol’dan ayrılmaya karar verdiğini söyledi.

Diğer taraftan Lidiia, yaklaşık 60 kişiyle bir bodrum katında iki hafta geçirdiğini ve sadece ara sıra dairesinden eşya almak için ayrıldığını söyledi.

Şehirden çıkış yolculuğunu anlatan Lidiia, “Uçak tam üstümüzden çok alçaktan uçtuğu için birkaç kez durduk ve çocukları sakladık. Ateş altında kalacağımızdan korktuk. Ama artık içeride kalmamız mümkün değildi. Mariupol şimdi sadece bir cehennem” diye konuştu.

Svitlana ise Rus bombardımanları nedeniyle evleri yıkıldıktan sonra 17 kişiyi evine yerleştirdiğini ve yağmur suyuyla bahçesinde çorba pişirdiğini söyledi.

57 yaşındaki kadın, “Savaş başladığında ayrılmak istemedim. Ama günün her saatinde havan topları üzerlerinden uçmaya başlayınca orada kalmak dayanılmaz hale geldi. “Oğlum Mariupol’da kaldı, onun için çok endişeliyim ama kalmaya karar verdi. Onu gitmeye ikna edemedim” dedi.

Öte yandan, son günlerde güvenli koridorlar kurmak ve sivilleri Mariupol’dan tahliye etmek için yapılan çok sayıda resmi girişim başarısız oldu. Şehrin belediye başkanının danışmanı Petro Andriushchenko, bazı insanların içme suyu elde etmek için karı eritmeye başladığını aktardı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir