Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Meteoroloji’den peş peşe kritik uyarılar

Meteoroloji’den peş peşe kritik uyarılar

admin admin - - 2 dk okuma süresi
11 0

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre 2 Nisan 2022 Cumartesi günü bölgemiz genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa), 3 Nisan 2022 Pazar günü batı ve güneybatı yönlerden, kuvvetli yer yer Fırtına(60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklenen rüzgarla sebebiyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Bugün ve yarın İç Anadolu, Marmara ve Ege’de güneybatı (Lodos) yönünden fırtına olacağı belirtildi. Hızı zamanla 75 km/saate kadar ulaşabilecek fırtına için çatı altlarında ve ağaç yanlarında aracınızı park etmeyin ve dolaşmayın uyarıları yapıldı.

Meteoroloji tarafından İzmir için fırtına uyarısının gelmesinin ardından dün kent genelinde fırtına etkisini göstermeye başladı. Ağaçların devrildiği, çatı uçmalarının yaşandığı kentte vapur seferleri de iptal edilmişti. Bir Yasak da İzmir Valiliğinden geldi. Valilik, şiddetli fırtınada trafiğin seyri ve can güvenliği açısından motosiklet, motorlu kurye ve elektrikli scooterların trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini açıkladı. 1 Nisan saat 17.30’da başlayan yasak, 3 Nisan Pazar günü saat 22.00’de sona erecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir