Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Yılın Sporcusu Ödülleri

Yılın Sporcusu Ödülleri

admin admin - - 6 dk okuma süresi
13 0

Dünya spor tarihinin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan ve Gillette-Milliyet ortaklığında 7. kez düzenlenen “68. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreni muhteşem bir geceyle Volkswagen Arena’da yapıldı. ‘Yılın sporcusu’ Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz seçildi. Erdoğan Demirören Büyük Ödülü ise Dünya Etnospor Konfederasyonu’na verildi.

Dünya spor tarihinin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan “68. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreni görkemli bir geceyle Wolkwagen Arena’da gerçekleştirildi.

1954 yılından bu yana okuyucularının oylarıyla belirlenen “Sporun En İyileri”nde, bu yıl 2021’nin en başarılı isimleri kürsüye çıktı. Muhteşem gecenin sunuculuğunu Damla Uğurtürk ve Bay J yaptı. 5 milyona yakın oy kullanılırken, bu katılım rekor olarak tarihe geçti.

Spor tutkunlarının yakın takip ettiği ve heyecanla beklediği bu görkemli törende Yılın Sporcusu, Yılın Antrenörü, Gillette Venüs Yılın Kadın Sporcusu, Yılın Futbolcusu, Yılın Takımı, Yılın Çıkış Yapan Sporcusu ve Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı olmak üzere toplam 7 kategorinin birincileri açıklandı, ayrıca özel ödüller de sahiplerini buldu.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Oktay ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Demirören, ödülü Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanvekili Hakan Kazancı’ya verdi. Sinan Oktay yaptığı açıklamada “Sayın Bakanım, değerli misafirler hoş geldiniz. Değerli paydaşlara çok teşekkür ediyoruz. Bu ödülün bizim için önemli anlamı var. Farkındalık yaratan kuruma ödülü vereceğimiz için gururlu ve mutluyuz” dedi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Hakan Kazancı ise “Milliyet ailesine teşekkür ediyorum. Merhum Erdoğan Demirören’i bir kez daha rahmetle anıyorum” açıklamasını yaptı.

NBA’de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, yılın çıkış yapan sporcusu oldu. TFF Başkanı Nihat Özdemir, Alperen Şengün’ün babası Kemal Şengün’e ödülü takdim etti. Kemal Şengün yaptığı açıklamada, “Bu ödülü çocuğum için aldım. Gururluyum, mutluyum. İnşallah Alperen ülkemizi en iyi şekilde temsil eder ve bizi gururlandırır” dedi.

Procter&Gamble Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, başarılı teknik adamın ödülünü Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen’e verdi. Özgökçen ödülü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, “Konya hoşgörü şehri. Fair-play hareketini sporcularımız yaptı ama biz yöneticiler olarak bunun yapılmasını istedik” dedi. Tankut Turnaoğlu ise “Biz olimpik anneler programında şunu söylüyoruz. Düzenli spor yapmak hayattaki başarının anahtarı. Babalara ve annelere çocuklarını spora erken başlatmalarını tavsiye ediyoruz. P&G olarak harcamalarımızın yüzde 15’ini spora yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

Ödülü açıklayan Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, “Sayın Bakanım, hanımefendiler, beyefendiler. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. En zorlu dallardan biriydi. Salı gününe kadar 4 adayın arasında yüzde 1’lik oranla farklar vardı. Gerçekten müthiş bir yarış oldu. Aslında hepsi hak ediyordu. Bu kez kazanan A Milli Takımımız’ın yeni kaptanı Hakan Çalhanoğlu. Ben kendi ellerimle Hakan Çalhanoğlu’na ödülü vereceğim” dedi.

Türkiye-İtalya maçının ardından Milano’ya döndüğü için internet üzerinden görkemli geceye bağlanan yıldız futbolcu, “Almış olduğum bu ödül beni gururlandırdı. Türk halkına karşı sorumluluğumun ne kadar büyük olduğunu bana hatırlattı. Bu ödül beni daha fazla motive edecek. Ödül alan tüm sporcuları ve takımları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Ödülü takdim eden Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik şöyle konuştu: “Sayın Bakanım, değerli misafirler, herkese hayırlı akşamlar diliyorum. Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen Milliyet ve Gillette ailesini kutluyorum. Yılın Paralimpik Engelli Takımı, üst üste iki kez Avrupa Şampiyonu olan gururlarımız Ampute Milli Takımımız.” Ödülü alan Ampute Milli Takım Kaptanı Kaptanı Bülent Çetin ise “Geçen sene Konya’da Avrupa Şampiyonluğu yaşadık. Türkiye’ye fragman izletmiştik. Darısı İstanbul’daki Dünya Şampiyonası’na” ifadelerini kullandı.

Olimpiyat Şampiyonu olarak ülkemizi gururlandıran milli okçu Mete Gazoz’a ödülünü BR Mağazacılık Yönetim Kurulu Üyesi Enis Habif verdi. Başarılı sporcu, “Saha içinde yaptığımız güzel şeylerin ardından sizlerin oylarıyla seçilmek gurur verici. Herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir