Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İspanya’da 16 milyar euroluk önlem paketi

İspanya’da 16 milyar euroluk önlem paketi

admin admin - - 1 dk okuma süresi
10 0

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Madrid’de katıldığı bir forumda yaptığı konuşmada, yarın yapılacak Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda kabul edilecek “Savaşın Ekonomik Sonuçlarına Ulusal Müdahale Planı” hakkında bilgiler verdi.

İspanya Başbakanı, 6 milyar eurosu direkt yardım ve vergi indirimi, 10 milyar eurosu da kredi kolaylığı olmak üzere toplamda 16 milyar euroluk bir paketi yürürlüğe sokacaklarını söyledi.

“Sorunları sektör sektör biliyoruz. Olmamalarını istiyoruz ama ne yazık ki savaşı ve sonuçlarını durdurmak Avrupa’daki hiçbir hükümetin elinde değil.” diyen Sanchez, ilk aşamada 30 Haziran’a kadar geçerli olacak bu yardımların gerekirse uzatılacağını ve genişletileceğini kaydetti.

Sanchez, grevdeki taşımacılık sektörü çalışanları için geçen hafta sonu varılan anlaşmada belirlenen litre başına akaryakıt fiyatlarındaki 20 sentlik indirimin tüm halk için geçerliği olacağını da bildirdi.

Avrupa Birliği Konseyinin geçen hafta Brüksel’de yapılan toplantısında, İspanya ve Portekiz’in enerji politikasında kendine özel özelliğinin tanındığını hatırlatan Sanchez, geçici olarak doğalgazda belirlenecek maksimum fiyat sınırlamasının elektrik fiyatlarını da düşüreceğini ifade etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir