Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Motorlu Ve Havalı Hasta Yatağı Türleri

Motorlu Ve Havalı Hasta Yatağı Türleri

admin admin - - 4 dk okuma süresi
8 0

Motorlu Ve Havalı Hasta Yatağı Türleri

  • Pediatrik yataklar; Bebeğin ve çocuğun, güvenliğini tam olarak sağlamak, tıbbi bakımın yapılmasını kolaylaştırmak ve erişim kolaylığını sağlamak üzere üretilen medikal üründür.
  • Genel yataklar; sağlık kuruluşları ve hastanelerde hastaların tedavi dinlenmesini sağlamak üzere üretilen medikal üründür.
  • Doğum yatakları; hastanın daha rahat doğum yapmasını sağlamak üzere üretilen medikal üründür.
  • Bariatrik yataklar; Yüksek kiloya sahip hastaların ihtiyaçlarına göre üretilen medikal üründür.
  • Basınç tahliye yatakları; hava yatağı olarak bilinen yatağa bağımlı olan hastalarda görülebilecek yatak yaralarının önüne geçmek için üretilen medikal üründür.

Hasta Yatağının Faydaları Nelerdir?

Hasta yatakları, hastaların kendilerini rahat etmeleri açısından son derece titizlikle üretilen medikal ürünler olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Bu açıdan değerlendirdiğimizde Hasta yataklarının en önemli faydası, hastanın psikolojisine verdiği pozitif destektir. Hasta yatağın ergonomisi sayesinde, başka birinin yardımına ihtiyaç duymadan belli başlı işlerini kendisi yapabilecektir. Yatakların bel, baş ve ayak kısımlarının hareket ettirilir olması sebebi ile hasta istediği konfora ulaşacak ve gerekli durumlarda hastanın temizliği daha rahat yapılacaktır.

Yatağın tekerlekli olması sayesinde hasta odası temizliği de rahatlık ile yapılacaktır. Özellikle ayarlanabilir havalı yataklar, uzun süre yatmak zorunda olan ve bu neden ile vücudunda çeşitli yaralar oluşan hastalar için son derece önemlidir. Bu tür yataklar Bası yarası da denilen yaraların önlenmesinde veya iyileşmesinde son derece etkilidir. Hastaya hizmet veren hasta bakıcı, doktor ve hemşirelerin işini rahat bir şekilde yapmaları içinde önemli avantaj sağlar.

Hasta Yatağı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Hasta yakınlarının ekonomik durumu seçimlerde etkili olsa da doğru yatak seçimi hem hasta hem de hastanın bakımını üstlenen kişi için oldukça önemlidir. Hasta yatağı seçimi yaparken hastanın durumu dikkate alınmalıdır. Bu konuda doktorunuzdan tavsiye almanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Hasta Yatağı SGK Kapsamında Mıdır?

Ülkemiz özellik ile son yıllarda sağlık sistemi üzerinde başarılı çalışmalar uygulayarak tüm dünyaya örnek olmaktadır. Ülkemizde, sigortalı olsun ya da olmasın ihtiyaç duyan herkes hastane ve sağlık kuruluşlarından hizmet alabilmektedir. Yatağa bağımlı ve bakıma muhtaç olan hastalarımıza da devletimiz tüm imkanları ile destek sağlamaktadır.

Hasta yatağına sahip olamayan hastaların bu neden ile yatak yaraları gibi olumsuz durumlar ile karşılaşması kabul edilir bir durum değildir. Bu açıdan evde sağlık hizmeti de dahil olmak üzere birçok yardım yapılmaktadır. Devlet hastanelerinden alınacak rapor doğrultusunda SGK il müdürlüklerine başvuru yapıldığı takdirde devletimiz, kısmen veya tamamen ücretsiz olarak yatak ihtiyacını karşılamaktadır. Gerekli şartlar sağlandığı takdirde, hastanın bakımını üstlenen kişilere devletimiz tarafından maaş da verilmektedir.

Hasta Yatağı Fiyatları

Hasta yataklarına kiralama ve satın alma yolu ile sahip olabilirsiniz. Birbirinden farklı özelliklere sahip birçok yatak çeşidi vardır. Hasta yatağı kiralama fiyatları için, ülkemizin her yerinde hizmet vermekte olan medikal firmalarından bilgi alabilirsiniz. Doktorunuzun, hastanıza uygun gördüğü yatak modeli için; medikal firmaları ile satın alma veya kiralama hakkında iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir