Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Rusya Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor

Rusya Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor

admin admin - - 4 dk okuma süresi
12 0

Rusya Ukrayna savaşı günlerdir devam ederken, sıcak çatışmaların yaşandığı bölgelerden anbean son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna, destek için ABD ve Avrupa’ya yardımlarını yineliyor. Öte yandan Reuters ise Rusya’nın ilginç bir iddia ortaya koyduğunu öne sürdü. Sivil halkın tahliyeleri ise tehlike durumundan dolayı ertelendi. Yapılan müzakelerelerden henüz olumlu bir sonuç çıkmadı.

Reuters, Rusya’daki savaş karşıtı protestolardan 559’dan fazla kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Dzheppar, saldırıların şiddetli yaşandığı Harkiv’deki halk pazarlarının durumuna işaret ederek halkın gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinden mahsur kaldığını duyurdu.

Başkan Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşüyor. İki liderin görüşmesi 12.40 sularında başladığı ifade edildi.

Ukrayna’dan tahliye olmaya çalışırken ayrımcı muameleye maruz kalan Afrika, Asya ve Latin Amerika ülkelerinden çıkmayı başaran insanlar, kaçmayı umut eden binlerce kişiye yardım etmek için doğaçlama ağlar kurmaya başladılar.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Ukrayna’da 1,5 milyondan fazla mültecinin komşu ülkelere geçtiğini duyurdu.

Rusya’da Uzakdoğu ve Doğu Sibirya’daki savaş karşıtı protestolarda 64’ten fazla kişi gözaltına alındı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da toplam 2 bin 203 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini bildirdi. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, başkent Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Rusya Silahlı Kuvvetleri ile Donbas’taki sözde ayrılıkçı yönetimlerin, Ukrayna’nın Rubtsı, Karpovka, Makiivka’nın yanı sıra Nobolobovka, Lipovoye, Sredneye, Zelena Dolina, Zakoblkovka, Peredove, Karyernoye ve Rivnopil yerleşim birimlerini kontrol altına aldığını belirten Konaşenkov, askeri güçlerin Mariupol kentinin kuzey ve kuzeybatı tarafından ilerlemeye devam ettiğini aktardı.

Ukrayna’ya ait askeri altyapı tesislerine yönelik saldırıları sürdürdüklerini vurgulayan Konaşenkov, “5 Mart akşamı saldırıların sonucunda Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait 61 askeri altyapı vuruldu.” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un, Pazar günü Berlin’de Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile başta Avrupa sorunları ve Ukrayna krizi hakkında görüşmelerde bulunacağı açıklandı.

Sumy’nin bölgesel yönetim başkanı Dmytro Zhyvytskyi, Telegram kanalına yaptığı açıklamada, kuzeydoğu Ukrayna’daki Sumy ve Lebedin’in Cumartesi günü Rus saldırısına uğramaya devam ettiğini söyledi.

Rus birlikleri, Ukrayna’nın Jitomir bölgesindeki iki kasabaya düzenlediği bombardımanda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Ukrayna Acil Durumlar Servisi, 25 evin bombardıman sonucu yıkıldığını duyurdu. Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada Rus bombardımanının Jitomir’in kuzeyindeki Korosen ve Ovruch kasabalarına yapıldığı aktarıldı. Bombardıman sonucu toplam 25 evin yıkıldığı, enkazdan 5 çocuğun kurtarıldığı belirtildi. İlk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir