Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Putin ve Macron’dan görüşme

Putin ve Macron’dan görüşme

admin admin - - 2 dk okuma süresi
10 0

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un ofisinden yapılan açıklamada Fransız liderin Ukrayna’da yaşanacak büyük bir savaşı engellemek için olası son ve gerekli çabayı göstermeye çalıştığı ifade edildi.

Kremlin’den Putin ve Macron arasında yapılan telefon görüşmesine ilişkin detaylar paylaşıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Donbass’taki temas hattındaki durumun ciddi şekilde kötüleşmesi konusunda endişeler dile getirildi. Rusya Devlet Başkanı, gerginliğin tırmanmasının nedeninin Ukrayna güvenlik güçlerinin provokasyonları olduğunu kaydetti. Putin, NATO’nun Ukrayna’ya modern silah ve mühimmat vermesine dikkat çekti. Başkan Putin, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ndeki insanların bombardımanlardan kaçmak için Rusya’ya götürüldükleri ve acı çektiklerini ifade etti. Tüm bunları göz önünde bulunduran Vladimir Putin, ABD ve NATO’nun Rusya’nın güvenlik garantilerine yönelik taleplerini ciddiye alması ve bu taleplere somut, yerinde yanıt vermesi gereğini yineledi.”

Putin, Macron’dan sonra Almanya Başbakanı Scholz’u da ağırlamış; iki lider de aynı uzun masaya oturtularak Rusya’dan geri yollanmıştı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir