Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Rusya- Ukrayna krizinde son durum

Rusya- Ukrayna krizinde son durum

admin admin - - 2 dk okuma süresi
6 0

Rusya-Ukrayna geriliminde taraflardan peş peşe açıklamalar geliyor.

Rus haber ajansı Interfax, Rusya’nın güney bölgesindeki askerlerinden bir kısmını geri çekmeye hazırlandığını ve bu birliklerin daimi üslerine geri döneceğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, yasa dışı ilhak edilen Kırım’da tatbikat yapan askeri birliklerin daimi üslerine dönme görüntüsünü yayımladı.

Bakanlığın paylaştığı görüntüde, Kırım’daki poligonlarda tatbikatları tamamlayan Güney Askeri Bölgesi birliklerinin Kerç köprüsü üzerinden üslere dönüşü yer aldı. Trenle dönüş yapan birliklere ait zırhlı araç ve tanklar görüntülendi.

Stoltenberg, “Rusların geri çekilip çekilmeyeceği henüz belli değil. Gördüğümüz, asker sayısını artırdıkları ve daha fazla askerin yolda olduğu” dedi.

NATO savunma bakanlarının Brüksel’deki ittifak merkezindeki iki günlük toplantısının başlangıcında gazetecilere açıklamaya yapan Stoltenberg şunları söyledi:

“Gerçekten güçlerini geri çekmeye başlarlarsa, bunu memnuniyetle karşılayacağız. Ancak, kuvvetleri sürekli ileri geri hareket ettiriyorlar. Öyle ki biz kuvvetlerin, muharebe tanklarının daha fazla hareketlendiğini görüyoruz. Rusya, geçek bir geri çekilmede olduğunu kanıtlamalı. Ukrayna sınırında 100 binden fazla askeri bulunan Rusya hala Ukrayna’yı ansızın işgal etme yetisine sahip. En iyisini umuyoruz ama en kötüsüne de hazırız.”

Bununla birlikte, Rusya’nın Stontenberg’e yanıt gecikmedi. Kremlin’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “NATO’nun Rus güçlerinin çekildiğine dair hiçbir kanıt bulunmadığı açıklaması yanlıştır” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Biden Rus halkını düşünmesini olumlu karşılıyoruz. Ancak, mantra gibi bize karşı tehditlerin tekrarlanmasından bıktık. Biden, Ukrayna’daki insanları birbirlerini vurmayı bırakmaya çağırması daha iyi olacaktır. Ancak doğu Ukrayna’daki ayrılıkçı bölgelerin tanınması Minsk Barış Anlaşmaları’na uygun olmayacaktır“ açıklamasını da yaptı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir