Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Yükseliş Haber – Yukselishaber.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Konya’da kar hayatı felç etti

Konya’da kar hayatı felç etti

admin admin - - 3 dk okuma süresi
8 0

Konya ve çevresinde yeniden etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle dün geceden itibaren Konya-Ankara, Konya-Aksaray, Konya-Antalya, Konya-Afyonkarahisar, Konya-Beyşehir ve Konya-Adana kara yollarında araç geçişlerine izin verilmedi.

Gece saatlerinde ulaşıma kapatılan yollar nedeniyle vatandaşlar soğuk havada mahsur kaldı.

Yolda mahsur kalan ve sesini sosyal medya hesabında duyurmaya çalışan bir vatandaş, “Sesimizi duyun Konya- Ereğli mahsur insanlar, yollar kapalı araçlar bırakılmıyor, sadece tesiste kaç araç var belli değil.” ifadelerini kullanırken, İbrahim H. Koçuşağı isimli sosyal medya kullanıcısı ise, “Aksaray – Konya istikameti Zencirli Köyü İç Yolu Mevkii, yolda mahsur kaldık hiçbir yetkili yardım edemiyor saatlerdir buradayız” siteminde bulundu.

Öte yandan şehirlerarası sefer yapan otobüslerde yolcularıyla birlikte terminallerde ya da dinlenme tesislerinde beklemek zorunda kaldı.

Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada kent genelinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi.

Konya Valiliği koordinasyonunda 6 bin 140 personel ve bin 922 araçla karla mücadele çalışmaları sürdürüldüğünü ve yollarda mahsur kalan 265 kişi ve 131 aracın kurtarıldığını duyurdu.

Konya’yı Antalya’ya bağlayan ve yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapanan Seydişehir-Antalya kara yolu, tuzlama ve kar küreme çalışmalarının ardından 17 saat sonra araçların geçişine açıldı.

Kent genelindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Cihanbeyli, Çumra, Çeltik, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Sarayönü, Taşkent ve Yunak’ta yüz yüze eğitime yarın yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ara verilirken Meram, Selçuklu, Karatay ve Tuzlukçu ilçelerinde ise kırsal mahallelerde ve taşıma sistemle eğitime ara verildi.

Öte yandan kentte merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerinde de çeşitli mahallerde bakım ve onarım nedeniyle elektrik kesintiler yaşanacağı duyuruldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir